Briose cu ciocolata alba si zmeura

de divainbucatarie in Prajituri, 21 Ian 2011 | 4227 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g faina
  • 70 g zahar pudra
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 50 g ciocolata alba tocata
  • 125 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g zmeura
  • pentru topping:
  • 3 linguri de lapte cald
  • 50 g ciocolata alba topita
  • 50 g zmeura sau 2 linguri gem de zmeura
  • 1 lingura crema ricotta
  • 30 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata alba si zmeura:

In primul rand pornim cuptorul la 180°C pentru a putea coace briosele imediat ce terminam de pregatit aluatul.
Intr-un bol amestecam ingredientele solide. In alt bol bol batem oul, pe care il amestecam apoi cu lapte, esenta de vanilie si ulei. Integram elementele lichide, amestecand usor. La final adaugam zmeura. Vom amesteca usor cu o spatula pentru a nu zdrobi fructele.

Punem compozitia in tava de briose si o dam la cuptor pentru 20-25 de minute. Tava trebuie tapetata cu ulei si faina sau punem direct in hartiute de briose.

Cat timp se coc briosele pregatim crema cu care facem toppingul amestecand toate ingredientele cu mixerul. Asteptam sa intareasca putin crema si apoi putem decora briosele.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata alba si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose