Islere

de daniela in Prajituri, 8 Dec 2011 | 9070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  250 g de faina,
  • 200 g unt
  •  100 g nuci macinate
  •  70 g zahar pudra
  • un plic cu zahar vanilat.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

Aluatul este simplu si clasic . Toate se amesteca (untul trebuie sa fie moale) , nu se framinta foarte mult, doar pina ce se omogenizeaza si se da la rece . Eu de regula fac aluatul de seara pentru dimineata dar se poate folosi si daca sta doar o ora la rece. Se ia cite o bucata de aluat, se intinde cu sucitorul pe masa, foaia cam de 4 mm si se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar de tuica, cu marginea subtire, data mereu prin faina .




Se coc cam 15 minute, pe foaie de hirtie, si se lucreaza atent la scoatere deoarece sint tare fragede. Crema de ciocolata cu care se lipesc doua cite doua este o crema simpla de unt cu zahar si ciocolata neagra ( fara ou, fara nimic pentru islerele rezista mai mult timp ), eventual o picatura de rom, sa ii schimbe gustul. Dupa ce le-am lipit doua cite doua, le glazurez cu glazura de ciocolata sau pur si simplu cu ciocolata topita in care am pus un pic de ulei si apoi sint doua variante de decorare, eu le folosesc pe amindoua: rostogolesc islerele pe cant prin nuca macinata si apoi pun bombonele peste ele sau le las sa se usuce glazura si apoi le decorez cu fir de glazura de diferite culori(din ciocolata alba colorata )

Sint foarte aspectuoase, foarte gustoase si copiii care vin la colindat intotdeauna sint tentati sa ia o astfel de prajiturica !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

ryta 1

15.02.2014, 16:33

diaconta 1

09.09.2015, 08:52

La multi ani!!!!

Ancutsa 1

09.09.2016, 16:16

Tare frumoase prajiturile!
La multi ani, draga Daniela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Islere 8 Martie