Briose cu ananas

de adasev12 in Prajituri, 15 Dec 2011 | 4196 vizualizari

 

e prea tarziu pt cafeluta de dupa masa? va servesc o briosa calduta...celor care mai savurati cafeluta inca...si nu numai....

 

INGREDIENTE

  • 125 ml iaurt de ananas
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 200 g faina
  • 10 lg ulei de masline( simplu)
  • un praf de copt
  • un zahar vanilat
  • cam 150 g ananas cubulete+ 3 linguri zahar
  • dulceata combinata( ananas+mar+pepene galben)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ananas:

Ouale se freaca spuma cu zaharul vreo 10 minute. Se adauga apoi iaurtul, zaharul vanilat si uleiul si se omogenizeaza bine. Praful de copt se stinge cu apa minerala si se adauga si el la compozitie. La sfarsit punem faina cu lingura, pe rand, amestecand dupa fiecare lingura. Adaugam si ananasul, care in prealabil a fost calit putin in cratita cu 3 linguri zahar, pana s-a absorbit tot sucul lasat. Amestecam usor.

Ungem formele si le tapetam cu faina (eu am forme de silicon si nu necesita infainare)....Punem cate 2 linguri bune din compozitie, iar deasupra mai adaugam jumatate de lingurita sau  chiar o lingurita de dulceata de ananas, pepene galben si mar( aveam eu asa ceva preparat si m-am gandit ca merge...si bine m-am gandit)

Dam la cuptor la 200 grade pt 35-40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

adasev12 1

16.12.2011, 12:51

brunetica, ms mult

gaby_gabytza 1

16.12.2011, 12:54

buuuuune

adasev12 1

16.12.2011, 13:17

gabytza....

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ananas