Briose cu Broccoli

de Broccoli_and_Muffins in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2015 | 4131 vizualizari

 

Ce pot sa va povestesc despre aceste briose este ca sunt delicioase pe post de snack sau chiar aperitiv. Contin Faina de ovaz, oua, broccoli, ulei de masline si telemea de capra sau orice branza doriti voi. Ideal ar fi una mai slaba, dar mie mi s-a parut ca sunt mai gustoase in felul asta. Mai multe pe : http://broccoliandmuffins.com/ro/briose-cu-broccoli/

 

INGREDIENTE

  • 12 florete de broccoli
  • 180 ml ulei de masline
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 300 grame faina de ovaz
  • jumatate de plic de praf de copt
  • sare, piper, ierburi aromate
  • 60 gr telemea de vaca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu Broccoli:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Intr-un vas cu apa fiarta arunca floretele de broccoli pentru 3 minute. Apoi scoate-le din apa fiarta si pune-le intr-un vas cu apa rece. Apa rece va opri procesul de fierere si broccoli-ul va ramane crocant. Sterge apoi floretele cu servetele de hartie, pana se absoarbe toata apa.

Pentru ca am schimbat untul cu ulei si nu vrem sa facem maioneza, separati albusurile de galbenusuri. Se bat intai albusurile spuma, apoi se adauga, pe rand, cand un pic de ulei, cand un galbenus, pana se incorporeaza toate si formeaza compozitia umeda.

Separat se amesteca toate ingredientele uscate: faina de ovaz, praful de copt si condimentele.

In vasul ingredientelor uscate se adauga ingredientele ude si se omogenizeaza.

Se incorporeaza la final telemeaua, pasata cu furculita si se amesteca bine.

Tava de briose se tapeteaza cu faina si ulei, nefiind necesare hartiutele.

Se adauga o lingura de compozitie in fiecare compartiment si se apasa bine pe fundul vasului. Se adauga apoi floretele, cate una in fiecarecompartiment. Restul compozitiei se pune deasupra. Nu va faceti griji cu aranjatul la exterior, in cuptor compozitia se uniformizeaza frumos.

Coaceti pentru aproximativ 30 minute, pana cand briosele devin aurii si tari la atingere.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu Broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci in sos de rosii - Simplu si rapid

de laura_n 7

ieri la 14:48

Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa

pe 16.07 la 18:12

Șnițel crocant în crustă de semințe cu sos de ciuperci – Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 16.07 la 09:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu mac si susan.