Briose cu bucatele de ciocolata si visine

de Patricia Iordache in Prajituri, 13 Apr 2013 | 3320 vizualizari

 

Aceasta retetea o am de la prietena mea din Bacau. Sunt foarte gustoase, pufoase si m-am gandit sa le ornez pentru Paste ca sa va mai dau cate o idee ;)

 

INGREDIENTE

  •  200 gr. iaurt;
  •  2 oua;
  •  100 gr. zahar;
  •  100 ml. ulei;
  •  200 gr. faina;
  •  1/2 lingurita praf de copt;
  •  putin otet (pentru stins praful de copt);
  •  1 lingura miere;
  •  50 gr. ciocolata amaruie;
  •  cateva bucatele de migdale/nuci (taiate bucatale) (optional);
  •  12 visine din visinata sau conservate
  • pentru decor:
  • putina frisca (aprox. 100 ml);
  • putin colorant verde;
  • putin intaritor de frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu bucatele de ciocolata si visine:

Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga iaurtul, incorporam uleiul putin cate putin, adaugi si mierea incalzita putin si amesteci usor.

Bati albusurile spuma si le adaugi la compozitia anterioara. Adaugi faina si praful de copt stins cu putin otet.

In aluatul format adaugi bucatele de ciocolata tocate.

In tava de briose (a mea are 12 cavitati) tapetata cu unt si hartii de briose, se pune usor, cu o lingura, compozitie putina, se adauga visina si apoi se completeaza cu compozitie pana cand se umple 2/3 din forma.

Se lasa la copt 25 minute, in cuptorul preincalzit, la 180 grade.

Se face testul scobitorii, se lasa sa se racoreasca si se orneaza dupa bunul plac.

Eu am ornat cu putina frisca lichida, batuta bine, amestecata cu putin colorant verde si un praf de intaritor de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu bucatele de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu mascarpone