Briose cu bucatele de ciocolata si visine

de Patricia Iordache in Prajituri, 13 Apr 2013 | 1514 vizualizari

 

Aceasta retetea o am de la prietena mea din Bacau. Sunt foarte gustoase, pufoase si m-am gandit sa le ornez pentru Paste ca sa va mai dau cate o idee ;)

 

INGREDIENTE

  •  200 gr. iaurt;
  •  2 oua;
  •  100 gr. zahar;
  •  100 ml. ulei;
  •  200 gr. faina;
  •  1/2 lingurita praf de copt;
  •  putin otet (pentru stins praful de copt);
  •  1 lingura miere;
  •  50 gr. ciocolata amaruie;
  •  cateva bucatele de migdale/nuci (taiate bucatale) (optional);
  •  12 visine din visinata sau conservate
  • pentru decor:
  • putina frisca (aprox. 100 ml);
  • putin colorant verde;
  • putin intaritor de frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu bucatele de ciocolata si visine:

Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga iaurtul, incorporam uleiul putin cate putin, adaugi si mierea incalzita putin si amesteci usor.


Bati albusurile spuma si le adaugi la compozitia anterioara. Adaugi faina si praful de copt stins cu putin otet.


In aluatul format adaugi bucatele de ciocolata tocate.


In tava de briose (a mea are 12 cavitati) tapetata cu unt si hartii de briose, se pune usor, cu o lingura, compozitie putina, se adauga visina si apoi se completeaza cu compozitie pana cand se umple 2/3 din forma.


Se lasa la copt 25 minute, in cuptorul preincalzit, la 180 grade.


Se face testul scobitorii, se lasa sa se racoreasca si se orneaza dupa bunul plac.


Eu am ornat cu putina frisca lichida, batuta bine, amestecata cu putin colorant verde si un praf de intaritor de frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu bucatele de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Patricia Iordache 1

13.04.2013, 22:12

MotanLaOale 1

14.04.2013, 00:14

Patricia Iordache 1

14.04.2013, 08:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu vişine (reţetă de post)