Prajitura cu crema de vanilie

de Mariuka in Prajituri, 6 Ian 2012 | 2769 vizualizari

 

Este o reteta inspirata din mai multe retete.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 ml iaurt;
  • 250 ml ulei;
  • 3 oua;
  • aceeasi masura de iaurt cu zahar;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • sare;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • faina cat cuprinde;
  • Pentru crema:
  • 250 ml lapte;
  • 5 linguri faina;
  • 1 pachet margarina;
  • 5 linguri cu zahar;
  • 2 plicuri zahar vanilat;

Pentru decor : nuca de cocos

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie:

Blatul :


Se bat ouale cu zaharul, dupa care se adauga iaurtul si uleiul treptat. Se adauga sarea, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga faina cat sa se ingroase ca o smantana. Se da la cuptor si se coace pana trece testul cu scobitoarea.


Crema :


Se pune laptele la fiert cu zaharul. Faina se dezleaga cu putina apa si se amesteca cu putin lapte cald , dupa care se adauga in lapte si se fierbe amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se ia se pe foc si se adauga zaharul vanilat si margarina cat este fierbinte. Se amesteca bine sa se omogenizeze. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.


Asamblare:


Blatul se taie in trei. Intre blaturi se pune crema, dar se lasa doua linguri de crema pentru decor. Deasupra se pune crema ramasa si nuca de cocos din belsug.


 

TIPS-URI

1

Prajitura se asambleaza in tava in care a fost copt blatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

06.01.2012, 21:35

bunatate!!!

MIUTA 1

08.01.2012, 18:38

Mariuka 1

09.01.2012, 14:41

multumesc !
Ba da este foarte buna cu unt, dar uneori mai folosim si ce avem prin casa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krantz