Briose cu cacao si banane

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 22 Dec 2016 | 5350 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
Am aceasta reteta de la cineva. Au iesit foarte bune briosele, numai ca ies cam multe, dar daca le pregatiti pentru colindatori sunt perfecte.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 500 g zahar
  • 250 ml lapte cald
  • 100 g unt topit
  • esenta de rom si de vanilie
  • 3 linguri cacao cu varf
  • 6 linguri faina cu varf
  • doua pachete de praf de copt (20 g)
  • o lingura de otet
  • doua banane
Portii: 34
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cacao si banane:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Ouale se mixeaza cu un praf de sare. 

Zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc pana cand se topeste zaharul, apoi aceasta compozitie se toarna peste oua. Se adauga untul topit, esentele de rom si vanilie, cacaua, faina si praful de copt stins cu otet. Se mixeaza totul pana la omogenizare, apoi se adauga bananele zdrobite si se amesteca.

Aluatul se toarna in forme unse cu unt si se introduc la cuptor pana cand briosele trec de testul scobitorii.

Se pot servi cu ciocolata topita pe deasupra si cu feliute de banana.

Gustul bananelor nu prea s-a simtit, insa se pot pune mai multe banane in aluat pentru un gust mai intens, dar automat vor iesi mai multe briose.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cacao si banane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spuma de capsuni si banane cu ciocolata