Briose cu capsuni

de farfuriavesela in Prajituri, 12 Iun 2014 | 3320 vizualizari

 

Este o reteta pe care va propun sa o pregatiti impreuna cu cei mici, va fi de neuitat !
http://youtu.be/pHf6LDt13x0

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 150 grame de zahar
  • 100 de grame de unt
  • 150 de grame de faina cernuta
  • 150 ml de lapte
  • 2 oua
  • 2 lingurite de praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja de la o portocala
  • 2 lingurite de esenta de vanilie

Pentru umplutura cu capsuni:

  • 150 grame de capsuni
  • 2 linguri zahar
  • coaja de la 1/2 portocala
  • 1 ligura de suc de portocala
  • 1 lingurita de amidon alimentar

Pentru frisca:

  • 150 ml smantana foarte grasa si rece
  • 2-3 linguri de zahar dupa gust
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu capsuni:

Cum pregatim briosele:

Intr-un bol amestecam faina, sarea, praf de copt.

In alt bol amestecam zaharul, untul, coaja de portocala, esenta de vanilie, sucul de la o portocala si cele doua oua.

Mixam  cele doua compozitii de mai sus (adaugam  compozitia uscata pestea cea umeda) si acum adaugam si laptele la temperatura camerei.

Umplem formele de briose si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute.

Pregatim umplutura de capsuni:

Fructele taiate in bucati mari le amestecam cu zaharul, 1 lingura de suc de portocale si lingurita de amidon.

Punem acest amestec pe aragaz la foc mic, pana se formeaza un amestec gros de capsuni cu care vom umple briosele.

Scoatem briosele din cuptor si scoatem putin din  miezul acestora cu ajutorul unui cutit fin.

Umplem mijlocul cu amestecul de capsuni.

Ornam cu frisca si o caspuni proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (8)

mirela0911 1

12.06.2014, 15:09

bune

Bya Ralu 1

12.06.2014, 15:59

bune

Rocsi 1

12.06.2014, 21:53

Mmm ce imi plac!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu capsuni