Briose cu capsuni

de merisor in Prajituri, 2 Iun 2015 | 1309 vizualizari

 

S-au ieftinit capsunile si am zis sa profit la maxim de ele, asa ca am preparat, printre altele si niste briose cu aroma de vanilie si capsuni.
Au iesit tare bune, aromate si usor umede la interior, datorita capsunilor care si-au imprastiat sucul prin aluat.
Baietii mei mi-au trasat sarcini precise, sa le repet a doua zi, pentru ca nu s-au saturat :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari, de tara
  • 175 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • capsuni 1/briosa
  • Pentru decor:
  • 250 ml frisca lichida
  • capsuni
Portii: 19
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu capsuni:

Mai intai aducem toate ingredientele pe masa de lucru si le pregatim.


Rasnim zaharul impreuna cu zaharul vanilat, ca se lucreaza mai rapid cu el pudra si in plus se aromatizeaza tot.


Spalam capsunile si le scurgem bine.


Topim untul si il lasam sa se raceasca usor.


Cernem faina impreuna cu praful de copt.


Spargem cele patru oua intr-un bol, presaram sare pe ele, apoi adaugam zaharul si le mixam energic pana devin spumoase.


Adaugam untul si mixam in continuare, apoi laptele, esenta de vanilie si faina.


Mixam pana cand se omogenizeaza bine compozitia, apoi o lasam la odihnit 5 minute.


Asezam formele de briose in tava.


Punem cate o lingura de compozitie in formele de briose, asezam cate o capsuna la mijloc, apoi o acoperim cu aluat.


Deci eu am pus cate doua linguri de aluat intr-o forma de briosa si am umplut ceva mai mult de 3/4 din capacitatea formei.


Dam tava la cuptorul preincalzit cu 5 minute inainte si coacem briosele pentru 35 de minute la 175 grade.


Pentru decor, mixam frisca bine si cu ajutorul unui posh, ornam briosele, dupa ce s-au racit, apoi asezam deasupra, cate o capsuna intreaga sau feliata.


 

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie sa fie unul mai gros decat cel de chec sau pandispan, pentru ca, avand capsuna la mijloc, aceasta prin tratamentul termic isi imprastie sucul in interior si il mai dilueaza putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Ksenya 1

03.06.2015, 10:53

ce bine arata!

merisor 1

03.06.2015, 10:57

simona72 1

04.06.2015, 10:11

Nu cer ca nu mai ai, dar sunt tare bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08