Briose cu capsuni

de Merisor in Prajituri, 2 Iun 2015 | 4615 vizualizari

 

S-au ieftinit capsunile si am zis sa profit la maxim de ele, asa ca am preparat, printre altele si niste briose cu aroma de vanilie si capsuni.
Au iesit tare bune, aromate si usor umede la interior, datorita capsunilor care si-au imprastiat sucul prin aluat.
Baietii mei mi-au trasat sarcini precise, sa le repet a doua zi, pentru ca nu s-au saturat :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari, de tara
  • 175 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • capsuni 1/briosa
  • Pentru decor:
  • 250 ml frisca lichida
  • capsuni
Portii: 19
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu capsuni:

Mai intai aducem toate ingredientele pe masa de lucru si le pregatim.

Rasnim zaharul impreuna cu zaharul vanilat, ca se lucreaza mai rapid cu el pudra si in plus se aromatizeaza tot.

Spalam capsunile si le scurgem bine.

Topim untul si il lasam sa se raceasca usor.

Cernem faina impreuna cu praful de copt.

Spargem cele patru oua intr-un bol, presaram sare pe ele, apoi adaugam zaharul si le mixam energic pana devin spumoase.

Adaugam untul si mixam in continuare, apoi laptele, esenta de vanilie si faina.

Mixam pana cand se omogenizeaza bine compozitia, apoi o lasam la odihnit 5 minute.

Asezam formele de briose in tava.

Punem cate o lingura de compozitie in formele de briose, asezam cate o capsuna la mijloc, apoi o acoperim cu aluat.

Deci eu am pus cate doua linguri de aluat intr-o forma de briosa si am umplut ceva mai mult de 3/4 din capacitatea formei.

Dam tava la cuptorul preincalzit cu 5 minute inainte si coacem briosele pentru 35 de minute la 175 grade.

Pentru decor, mixam frisca bine si cu ajutorul unui posh, ornam briosele, dupa ce s-au racit, apoi asezam deasupra, cate o capsuna intreaga sau feliata.

 

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie sa fie unul mai gros decat cel de chec sau pandispan, pentru ca, avand capsuna la mijloc, aceasta prin tratamentul termic isi imprastie sucul in interior si il mai dilueaza putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu portocale