Cele mai bune briose pe care le-am mancat pana acum si care s-au papat ultra rapid:)
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu un praf de sare pana au devenit spuma. Am adaugat apoi zaharul si am mixat pana s-a topit.
Am pus galbenusurile, laptele, uleiul, esenta de vanilie si praful de copt.
Cand compozitia a devenit omogena am adaugat cacao si faina si am amestecat pana am obtinut o consistenta de smantana groasa.
Am uns formele si am pus compozitia in ele. Am lasat 25 de minute la cuptor la foc mediu.
Am servit fie simple, fie glazurate (fiecare a servit dupa preferinta).
Glazurate seamana foarte bine la gust cu prajitura 'negresa'.
Pofta buna!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro