Brioşe cu ciocolată

de Dana_Retetegg in Prajituri, 16 Iun 2011 | 1718 vizualizari

 

Cele mai bune briose pe care le-am mancat pana acum si care s-au papat ultra rapid:)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 1 cana lapte,
  • 200 gr zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 3-4 linguri cacao,
  • 4 linguri de ulei,
  • faina (nu am masurat cantitatea),
  • esenta de vanilie,
  • glazura de ciocolata pt decor.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe cu ciocolată:

Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu un praf de sare pana au devenit spuma. Am adaugat apoi zaharul si am mixat pana s-a topit.



Am pus galbenusurile, laptele, uleiul, esenta de vanilie si praful de copt.



Cand compozitia a devenit omogena am adaugat cacao si faina si am amestecat pana am obtinut o consistenta de smantana groasa.



Am uns formele si am pus compozitia in ele. Am lasat 25 de minute la cuptor la foc mediu.



Am servit fie simple, fie glazurate (fiecare a servit dupa preferinta).



Glazurate seamana foarte bine la gust cu prajitura 'negresa'.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mena29 1

16.06.2011, 21:50

Dana_Retetegg 1

16.06.2011, 22:22

Rocsi

Dana_Retetegg 1

16.06.2011, 22:22

Ana, Mena, merci mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura dobos