Briose cu ciocolata

de Romina_P in Prajituri, 25 Oct 2013 | 2186 vizualizari

 

Ei bine, dragele mele, mi-am propus sa fiu cat de cat activa, asa ca revin in aceasta seara cu ceva dulce. Nu stiu daca o pot depasi pe Lavinia sau miremic in talent, dar vreau sa va arat minunatia asta de cupcakes.

Mi-a placut foarte mult fiindca este ieftina, rapida si foarte gustoasa...nu mai vorbesc despre efectul ei asupra celor dragi..melting inside :D Reteta este o adaptare dintr-o carte de bucate primita de la un foarte bun prieten de ziua mea "Chocolate - decadent and delicious home-made treats", din seria love food. Povestea din spatele acestei retete cu alta ocazie, cand vom vorbi povesti, nu bucataresti :P

 

INGREDIENTE

  • 55 g unt/margarina moale
  • 55 g zahar
  • 1 ou mare
  • 85 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 55 g ciocolata normala/amaruie
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

P1. Cuptorul se preincazeste la 190 grade Celcius pe functia Convection bake (doua liniute cu ventilator) pentru cuptorul electric


P2. Intr-un castron mare se pun margarina, zaharul, oul, faina si cacaoa si se bat cu mixerul pana la omogenizare


P3. Se pune hartie de copt in formele de briose. Cu o lingura se ia din compozitie si se toarna in forme jumatate din cantitate.


P4. Ciocolata se rupe bucatele si se aseaza peste aluatul din briose.


P5. Restul de aluat se ia cu lingura si se toarna in forme.


P6. Se dau la cuptor pentru 20 de minute sau pana cand cresc bine si sunt elastice la atingere.


P7. Se scot pe o farfurie, se pudreaza si se servesc dupa 2-3 minute de cand au fost scoase din cuptor.


Inauntru lor va asteapta o surpriza topita si delicioasa. Succes garantat!


 

TIPS-URI

1

Personal touch: eu am folosit o forma de briose metalica si inainte de a pune hartia de copt speciala pentru briose, am dat cu o pensula cu ulei sa fiu sigura ca nu vor adera. Nu cred ca mai este cazul pentru formele de silicon..dar ramane sa-mi spuneti voi cum sta treaba :P

2

Am folosit cantitati triple pentru 24 de briose, adica doua tavi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Romina_P 1

26.10.2013, 07:44

Va multumesc bucatarasi!

Rocsi 1

26.10.2013, 11:10

- TABITA - 1

27.10.2013, 01:15

Foarte faine si bune briosele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose de vanilie cu fulgi de ciocolata