Briose cu ciocolata

de Romina_P in Prajituri, 25 Oct 2013 | 4792 vizualizari

 

Ei bine, dragele mele, mi-am propus sa fiu cat de cat activa, asa ca revin in aceasta seara cu ceva dulce. Nu stiu daca o pot depasi pe Lavinia sau miremic in talent, dar vreau sa va arat minunatia asta de cupcakes.

Mi-a placut foarte mult fiindca este ieftina, rapida si foarte gustoasa...nu mai vorbesc despre efectul ei asupra celor dragi..melting inside :D Reteta este o adaptare dintr-o carte de bucate primita de la un foarte bun prieten de ziua mea "Chocolate - decadent and delicious home-made treats", din seria love food. Povestea din spatele acestei retete cu alta ocazie, cand vom vorbi povesti, nu bucataresti :P

 

INGREDIENTE

  • 55 g unt/margarina moale
  • 55 g zahar
  • 1 ou mare
  • 85 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 55 g ciocolata normala/amaruie
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

P1. Cuptorul se preincazeste la 190 grade Celcius pe functia Convection bake (doua liniute cu ventilator) pentru cuptorul electric

P2. Intr-un castron mare se pun margarina, zaharul, oul, faina si cacaoa si se bat cu mixerul pana la omogenizare

P3. Se pune hartie de copt in formele de briose. Cu o lingura se ia din compozitie si se toarna in forme jumatate din cantitate.

P4. Ciocolata se rupe bucatele si se aseaza peste aluatul din briose.

P5. Restul de aluat se ia cu lingura si se toarna in forme.

P6. Se dau la cuptor pentru 20 de minute sau pana cand cresc bine si sunt elastice la atingere.

P7. Se scot pe o farfurie, se pudreaza si se servesc dupa 2-3 minute de cand au fost scoase din cuptor.

Inauntru lor va asteapta o surpriza topita si delicioasa. Succes garantat!

 

TIPS-URI

1

Personal touch: eu am folosit o forma de briose metalica si inainte de a pune hartia de copt speciala pentru briose, am dat cu o pensula cu ulei sa fiu sigura ca nu vor adera. Nu cred ca mai este cazul pentru formele de silicon..dar ramane sa-mi spuneti voi cum sta treaba :P

2

Am folosit cantitati triple pentru 24 de briose, adica doua tavi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Romina_P 1

26.10.2013, 07:44

Va multumesc bucatarasi!

Rocsi 1

26.10.2013, 11:10

Tabita _ 1

27.10.2013, 01:15

Foarte faine si bune briosele!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu scorţişoară şi glazură de ciocolată