Briose cu ciocolata si crema mascarpone

de Rocsi in Prajituri, 8 Mar 2015 | 1645 vizualizari

 

La multi ani pentru aceasta zi frumoasa dragi mamici, bunici si tuturor femeilor! Sa fiti sanatoase, mereu iubite, pretuite si primavara sa va zambeasca! Va las in dar niste martisoare dulci, delicioase!

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 200 gr iaurt
  • 2 linguri cacao
  • 170 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr miam-miam de vanilie (dulceata de lapte, gasiti la Bunatati din Natura)
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 foi de gelatina
  • mure din dulceata pentru decor
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si crema mascarpone:

Briosele: Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Incorporam uleiul treptat, apoi iaurtul. Cernem faina si cacaoa. Adaugam in compozitia de mai sus cacaoa, praful de copt si faina, treptat, mixam. Ciocolata o dam in blender, o incorporam in compozitie impreuna cu esenta de vanilie. Luam niste forme de briose din silicon, iar cu o lingura punem compozitie, cat sa le umplem pe 3/4. Puteti folosi si o tava de briose in care puneti niste hartiute. Le asezam intr-o tava, le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute. Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Din aceasta compozitie mi-au iesit 13 briose.


Crema: Intr-un bol punem niste apa rece, foile de gelatina si le lasam la hidratat 5 minute. Mascarponele il mixam cu zaharul pudra si dulceata de lapte. Scoatem foile de gelatina hidratate, le stoarcem, le punem intr-un vas, pe baie de aburi, pana se topesc. O adaugam peste crema mascarpone si amestecam bine. Cu o lingurita luam crema si punem pe fiecare briosa. Puneti crema o lingurita cu varf, pentru ca este suficienta si va ajunge pentru toate briosele. Le decoram cu mure din dulceata, le dam putin la rece.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

tarasmariana 1

10.03.2015, 20:37

mirela0911 1

11.03.2015, 13:38

Ce frumusele!

miki_a 1

11.03.2015, 13:41

Fara cuvinte!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata