Briose cu ciocolata si ghimbir

de ianculubita in Dulciuri, 10 Dec 2013 | 3404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g ciocolata
  • 60g unt
  • 2oua
  • 3linguri ulei
  • 100g faina
  • 100g zahar
  • 100g ghimbir ras
  • 1praf de copt
  • 4lingurite coniac
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • esenta de rom
  • miez de nuca
  • ghimbir confiat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si ghimbir:

Topim ciocolata intr-un vas pe foc mic impreuna cu untul iar dupa ce dam deoparte,adaugam coniacul si esenta de rom;intr-un bol,amestecam galbenusurile cu putin zahar,coaja de la citrice si ghimbirul ras;

Albusurile batute spuma cu putina zama de lamaie, un praf de sare si restul de zahar,amestecam cu galbenusuri,ciocolata,ulei,mixam bine,apoi miezul de nuca taiat,ghimbirul de asemenea iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt;dupa ce am omogenizat bine,turnam in forme de briose pana la treisferturi,deasupra presaram fulgi de ciocolata si lasam la cuptor 30min

Le servim pudrate cu zahar sau crema de ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu miez de cocos