Briose cu ciocolata si sarlota de vanilie

de RuxyRux in Dulciuri, 20 Oct 2015 | 3070 vizualizari

 

....esuate! LOL! :))))) Am stat sa ma gandesc de zece ori daca sa pun reteta sau nu :))))))) insa sincer va spun ca nu intotdeauna o mancare esuata ca aspect, esueaza si la gust....aceste briose sunt pur si simplu un deliciu...si era chiar mare pacat sa nu salvez reteta! Singura mea greseala sa zic asa, a fost faptul ca am ales niste forme mult prea mici...e drept mi se intampla des sa fiu cu capul in nori :))) insa de data asta prea am facut-o lata :))))

 

INGREDIENTE

Sarlota de vanilie:

  • 3 linguri rase de zahar
  • 1 lingura cu varf de amidon
  • 1 lingurita unt
  • 250 ml lapte dulce
  • vanilie

Blat briose cu ciocolata:

  • 70gr unt
  • 70 gr faina
  • 70 gr ciocolata neagra( 60-70%)
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar brun
  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingura plina amidon
  • 1 varf cutit praf de copt
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si sarlota de vanilie:

Sarlota:

Se amesteca in ibric, zaharul cu vanilia, cu amidonul, se adauga laptele amestecand bine si se pune pe foc pana se ingroasa., se adauga untul se trage vasul deoparte...se raceste.

Se topeste untul si in el ciocolata.

Se amesteca ouale cu praful de sare, se mixeaza cu zaharul, se adauga amidonul, cacaoa, treptat compozitia de ciocolata si unt topit, la final faina si praful de copt.

Se pune in forme cate o cupa( cea de inghetata) iar deasupra cate o cupa de sarlota, se adauga un mot de ciocolata neagra. Se coc briosele timp de 20 de minute la 180 de grade. Aveti grija la forme, sa nu fie pitice....sa nu patiti ca mine :)))))

TIPS-URI

1

Alegeti forme de briose mari, potrivite

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si sarlota de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

mirela0911 1

21.10.2015, 12:39

Cu siguranță au fost delicioase!

RuxyRux 1

22.10.2015, 22:05

Multumesc mult!

Dya Daniela Andrei 1

15.11.2015, 07:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao si ciocolata alba