Briose cu ciocolata si sarlota de vanilie

de RuxyRux in Dulciuri, 20 Oct 2015 | 903 vizualizari

 

....esuate! LOL! :))))) Am stat sa ma gandesc de zece ori daca sa pun reteta sau nu :))))))) insa sincer va spun ca nu intotdeauna o mancare esuata ca aspect, esueaza si la gust....aceste briose sunt pur si simplu un deliciu...si era chiar mare pacat sa nu salvez reteta! Singura mea greseala sa zic asa, a fost faptul ca am ales niste forme mult prea mici...e drept mi se intampla des sa fiu cu capul in nori :))) insa de data asta prea am facut-o lata :))))

 

INGREDIENTE

Sarlota de vanilie:

  • 3 linguri rase de zahar
  • 1 lingura cu varf de amidon
  • 1 lingurita unt
  • 250 ml lapte dulce
  • vanilie

Blat briose cu ciocolata:

  • 70gr unt
  • 70 gr faina
  • 70 gr ciocolata neagra( 60-70%)
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar brun
  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingura plina amidon
  • 1 varf cutit praf de copt
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si sarlota de vanilie:

Sarlota:


Se amesteca in ibric, zaharul cu vanilia, cu amidonul, se adauga laptele amestecand bine si se pune pe foc pana se ingroasa., se adauga untul se trage vasul deoparte...se raceste.


Se topeste untul si in el ciocolata.


Se amesteca ouale cu praful de sare, se mixeaza cu zaharul, se adauga amidonul, cacaoa, treptat compozitia de ciocolata si unt topit, la final faina si praful de copt.


Se pune in forme cate o cupa( cea de inghetata) iar deasupra cate o cupa de sarlota, se adauga un mot de ciocolata neagra. Se coc briosele timp de 20 de minute la 180 de grade. Aveti grija la forme, sa nu fie pitice....sa nu patiti ca mine :)))))

 

TIPS-URI

1

Alegeti forme de briose mari, potrivite

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si sarlota de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

mirela0911 1

21.10.2015, 12:39

Cu siguranță au fost delicioase!

RuxyRux 1

22.10.2015, 22:05

Multumesc mult!

Dya Daniela Andrei 1

15.11.2015, 07:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Guguluf de ciocolata cu stafide