Briose cu ciuperci, cascaval si salam

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2015 | 2630 vizualizari

 

A-nceput sa-mi placa sa fac briose, mai ales acum ca mi-am achizitionat forme de silicon. Inainte aveam o tava si puneam hartie in ea, dar nu eram multumita de cum ieseau briosele, mai ales pentru ca se lipea hartia prea tare de ele. Asa ca am aruncat tava si am cumparat forme de silicon. Vi le recomand si voua.

 

INGREDIENTE

  • Briose:
  • 300 g faina;
  • 300 ml lapte;
  • 160 g ciuperci din conserva;
  • 160 g cascaval;
  • 100 g salam;
  • 3 oua;
  • 3 linguri ulei;
  • un plic praf de copt (10 g);
  • sare.
  • In plus:
  • ulei petru prajit salamul si pentru a unge formele de briose;
  • 6 forme de briose mari din silicon;
  • Pentru decor se pastreaza putin cascaval ras, cateva ciuperci si cateva bucatele de salam prajit.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciuperci, cascaval si salam:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Intr-un castron se bat ouale, peste care se adauga laptele, uleiul, ciupercile clatite si scurse, cascavalul dat pe razatoarea mare si sarea.


Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se pune peste compozitia lichida si se omogenizeaza.


Salamul se taie cubulete si se prajeste, apoi se pune in castronul cu aluat si se incorporeaza.


Formele de briose se ung cu ulei, se umplu cu compozitia rezultata si peste ele se presara cascavalul, ciupercile si salamul pastrate pentru decor. Apoi se aseaza intr-o tava si se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciuperci, cascaval si salam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Lau 1

16.07.2015, 11:22

mirela0911 1

17.07.2015, 13:05

Ce bunatate ai facut!

Andra_Constantinescu 1

17.07.2015, 21:54

Multumesc Lau, Mirela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri cu sunca