Briose cu crema de branza

de AlinaStoica in Prajituri, 9 Feb 2014 | 2773 vizualizari

 

Stiati ca briosele au aparut la inceputul secolului al 19-lea si ca pentru o buna perioada de timp, acesta era felul principal de mancare al servitorilor saraci, de la curtea Reginei Victoria, pana cand, intr-o zi doamnele de la curte au fost impresionate de pofta cu care briosele erau mancate de saraci, incat si-au dorit foarte mult sa le incerce.

Eu va propun sa incercati aceasta reteta de briose care este de-a dreptu DELICIOASA !!!

 

INGREDIENTE

  • 50 g cacao
  • 2 oua mari (la temperatura camerei)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 cana faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 + 1/2 cana de zahar fin
  • 175 g unt fara sare, moale

Pentru crema:

  • 4 linguri de unt fara sare, moale
  • 200 g crema de branza
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 400 g zahar pudra, cernut
  • 16 cirese confiate pentru ornat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de branza:

Incingeti cuptorul la 180 grade C. Tapetati 2 tavi pentru briose cu 16 forme de hartie. Se amesteca 175 ml apa clocotita cu cacaoa intr-un bol, pana se obtine o pasta fina. Se lasa amestecul la racit, pana ajunge la temperatura camerei, apoi se bate impreuna cu ouale si vanilia.


Amestecati faina, sarea, bicarbonatul (ne stins) si zaharul cu un mixer. Se mixeaza la viteza cea mai mica timp de 30 de secunde, apoi se adauga amestecul de cacao si untul moale. Se amesteca in continuare la viteza mica pentru cca. 1 min. Se umplu formele pe trei sferturi si se coc cca. 20 de min, apo se scot din cuptor si se lasa la racit in tava.


Cat se racesc briosele, pregatim crema.


Pentru crema, se bat untul si crema de branza 2-3 min, pana ce se obtine un amestec cremos, apoi se adauga vanilia si zaharul. Se mixeaza compozitia pana se omogenizeaza tot (fara a ramane cristale de zahar) apoi se lasa la racit cca. 2 ore.


Se spriteaza crema peste briosele racite si se orneaza cu ciresele confiate.

 

TIPS-URI

1

Nu incercati sa scoateti briosele din tava cat sunt inca calde

2

Nu deschideti usa cuptorului in primele 15 min ( se vor lasa)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

deyutzky 1

09.02.2014, 19:23

ce frumoase sunt!

Rocsi 1

09.02.2014, 20:56

Ce frumoase ti-au iesit

Lau 1

10.02.2014, 09:32

ce frumoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de ciocolata