Briose cu crema de mascarpone

de angyb in Prajituri, 25 Mar 2013 | 4923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Briose:
  • 200 g faina
  • 2 oua
  • 150ml lapte
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • Crema:
  • 200g mascarpone
  • 200 ml frisca
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 25 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de mascarpone:

Frecam untul spuma impreuna cu zaharul dupa care adaugam ouale si amestecam bine. Adaugam laptele si faina amestecata cu drojdia. Taiem marunt ciocolata si o adaugam la amestecul obtinut.

Ungem formele pt.briose cu putin unt si tapetam cu faina dupa care turnam in fiecare compozitia obtinuta. Dam la cuptorul preincalzit aproximativ 30 de minute pana cand se rumesc.

Batem spuma frisca dupa care adaugam mascarponele si amestecam bine.Cu ajutorul unui posh decoram briosele.Topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul si decoram dupa placere

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu vanilie si visine de post