Prajitura cu nectarine

de Ina in Prajituri, 4 Aug 2010 | 6722 vizualizari

 

Deoarece imi ramasesera doua plicuri de mix 9 torturi, m-am gandit sa le valorific in reteta de mai jos :)

 

INGREDIENTE

  • 6 nectarine 
  • 100 g stafide
  • 2  plicuri  mix pentru 9 torturi,
  • 4  oua
  • 125 g unt
  • 80 ml lapte
  • 2  linguri zahar tos
  • 1 esenta rom
  •   pentru decor :
  • o ciocolata  simpla, pe care o topim si o amestecam cu  100 ml. frisca lichida.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nectarine:

Tapetam o forma cu diametrul de  26 cm  cu hartie de copt.

Nectarinele le taiem felii.

Intr-un vas punem mixul pentru 9 torturi, apoi untul la temperatura camerei, ouale, zaharul, esenta si laptele si amestecam bine pana la omogenizarea compozitiei. ( eu am pus in compozitie si sucul scurs de la nectarine, reducand  putin cantitatea de lapte )

Jumatate din compozitia astfel obtinuta se toarna in vas, apoi se aseaza un strat cu felii de nectarine presarate cu stafide.  Se acopera cu restul compozitiei si asezam iar un strat de felii de nectarine  si stafide. Coacem in cuptorul preincalzit. Cand scoatem din cuptor  turnam peste prajitura ciocolata lichida,  fierbinte.

Taiem cand se raceste  si servim  simplu sau cu frisca.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nectarine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu topping de zmeura