Briose cu dovlecel si branzeturi

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 23 Iul 2016 | 1467 vizualizari

 

O reteta de briose aperitiv tare faina. I-am lasat pe ai mei sa manance si apoi i-am intrebat daca le-a placut. Cica da, sunt foarte bune, au branzica, sunt pufoase. I-am intrebat daca au simtit si altceva in ele si ei, cica nu. Cand le-am zis ca am pus si dovlecel, nu le-a venit sa creada, cica nu l-au simtit deloc. Asa ca, daca cuiva din familia voastra nu ii place dovlecelul, il puteti pacali cu astfel de briose ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel (270 gr a avut)
  • 3 oua
  • 80 gr cas de vaca
  • 80 gr mozzarella
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri smantana groasa
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 crengute marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dovlecel si branzeturi:

Decojim dovlecelul, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Presaram putina sare pe el, apoi il punem intr-o sita si il lasam sa se scurga. Casul si mozzarella le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un bol mixam ouale spuma, adaugam smantana, sare si piper. Adaugam branzeturile rase, apoi punem faina, praful de copt si pesmetul. Dovlecelul il luam din sita, il mai stoarcem bine si intre maini, apoi il incorporam in compozitia de mai sus. La final, tocam marunt mararul si il amestecam in compozitia ce am obtinut-o. Ungem 6 vase mici de ceramica (ramekine) cu putin ulei. Punem compozitie in toate vasele, in mod egal. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute, pana sunt rumenite deasupra dar sunt bine coapte (oricum facem testul cu scobitoarea inainte sa le scoatem). Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le lasam putin sa se racoreasca, apoi servim. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovlecel si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rocsi 1

27.07.2016, 20:54

Multumesc Daniela

VanessaAli 1

01.08.2016, 10:56

O bunatate!

Rocsi 1

01.08.2016, 21:43

Vanessa, multumesc >D:<

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu carnati si branza