Briose cu dulceata de cirese amare si nutella ( primele mele briose)

de adasev12 in Dulciuri, 13 Mar 2011 | 3234 vizualizari

 

offf, briosele....de mult ma bate gandul sa fac si eu, ca toata lumea e cu briose...numai eu nu...si deh, trebuia sa fiu si eu in rand cu lumea, nu? nu am avut forme de briose dar am cumparat de unica folosinta...bune si alea...10 buc erau in pachet, si culmea, chiar 10 briose mi-au iesit...parca reteta asta era special pt mine...am rasfoit cateva pagini pe aici pe bucataras.ro si m-am oprit la reteta postata de Julie...eu i-am facut mici modificari, in functie de ce aveam eu prin camara...au iesit bunute...si cu siguranta am sa mai fac, dar o sa incerc si alte variante....

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • coaja de portocala si lamaie rasa
  • un praf d ecopt
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • un iaurt de cirese, de 125 lm
  • 50 g ciocolata topita
  • putina nutela
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dulceata de cirese amare si nutella ( primele mele briose):

ouale le-am batut bine cu zaharul spuma, apoi am adaugat untul topit, esenta si iaurtul, coaja de portocala si lamaie, am amestecat f bine, iar apoi am adaugat faina in ploaie, amestecand cu lg de lemn;


la sfarsit am adaugat si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.


am uns formele cu ulei si le-am tapetat cu faina, am pus cate o lg de compozitie , apoi in jumatate din briose am pus cate o jumatate de lg de dulceata de cirese amare iar in cealalata jumatate am pus nutella, ca sotului ii plac mai mult chestiile astea umplute cu creme de ciocolata


... apoi am completat cu compozitie de briose...nu stiam sigur cat cresc, asa ca am umplut formele pe trei sferturi...au crescut exact cat trebuia...o singura nedumerire am; nu stiu de ce umplutura de la mijloc a ajuns la fundul briosei...?


data viitoare am sa pun umplutura deasupra...asa chiar daca scade...poate ramane la mijloc....


am copt la 200 gr in cuptorul preincalzit, cam 30 min.


deasupra a mai presarat zahar pudra si ciocolata topita


bune au fost oricum...pt primele mele briose cred ca m-am descurcat binisor....


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dulceata de cirese amare si nutella ( primele mele briose)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

adasev12 1

14.03.2011, 12:41

mamaieelena, diva...

adasev12 1

14.03.2011, 12:42

ruxy...multumesc frumos iubita mea

adasev12 1

14.03.2011, 12:42

motanel....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite-post