Briose cu inima calda

de anuta in Prajituri, 2 Feb 2016 | 3550 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua,
  • 225 g faina,
  • 75 g amidon porumb,
  • 2 lingurite rase de bicarbonat,
  • 150 g zahar pudra,
  • 3linguri de unt (sau margarina)moale, la temperatura camerei,
  • 4 linguri de lapte,
  • 250 g iaurt,
  • zahar pudra pentru presarat,
  • 8 trufe de ciocolata,
  • bombonele de ciocolata pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu inima calda:

1.Se amesteca si se cern faina, amidonul si bicarbonatul. Separat, in alt bol se amesteca ouale cu zaharul, cu laptele, uleiul si iaurtul. Acest amestec se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca repede pentru a se combina; compozitia trebuie sa nu fie omogena.

2.Se toarna in forme de briose, mai mult de jumatate in fiecare forma apoi presam in mijlocul fiecaruia cate o jumatate de trufa (daca trufele sunt mai mari sau cate una daca sunt mai mici). Se presara bombonele de ciocolata si apoi se dau la copt cca.15 min.la foc potrivit. Se scot din forme, se lasa 10 minute sa se raceasca un pic apoi se pot consuma, cand ciocolata din mijloc este calda.                                                      

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu inima calda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Macarons cu ciocolata