Tarta cu capsuni si crema de vanilie

de Julie in Prajituri, 27 Mai 2011 | 4072 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • esenta de vanilie.
  • Crema:
  • 4 galbenusuri,
  • 500 ml lapte,
  • 4 linguri zahar,
  • esenta sau baton de vanilie,
  • 40 g amidon alimentar.
  • Decor:
  • 300-400 g capsuni.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni si crema de vanilie:

Blat:


Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor. Compozitia se toarna intr-o forma de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 15-20 minute in cuptorul deja incins. Blatul copt se rastoarna pe platou si se lasa sa se raceasca.


Crema:


Laptele se fierbe impreuna cu batonul sau esenta de vanilie. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, amidonul, apoi cu laptele caldut, adaugat putin cate putin si mixand in continuare. Compozitia se strecoara si se pune la fiert, amestecand continuu, cu o lingura de lemn, pana se ingroasa. Crema se lasa sa se raceasca asezand chiar pe suprafata ei folie alimentara, pt a evita formarea crustei.


Asamblarea:


Se intinde crema peste blat iar deasupra se pun capsunile taiate in felii subtiri si asezate dupa preferinta. Capsunile pot fi lasate ca atare sau pot fi unse la suprafata cu un strat de gelatina incolora. Dupa 2-3 ore de tinut la frigider, tarta este gata de savurat!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

nico_nico 1

16.06.2011, 16:02

super

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 16:10

supr

ionela84 1

09.06.2013, 13:56

O trec pe lista de asteptare,nu de fapt o si fac imediat!e superba

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere