Briose cu mar si ciocolata

de laylalala in Dulciuri, 16 Apr 2010 | 1707 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar
  • 2 oua, separate
  • semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 150 ml lapte
  • 1 mar verde (mai mare), decojit si ras
  • 1 mar rosu (mai mare), decojit si ras
  • zeama de la ½ lamaie
  • 400 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr crema de ciocolata cu alune de padure
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mar si ciocolata:

Se incinge cuptorul la 190⁰C.Se tapeteaza o tava de briose cu cupe speciale pentru briose.


Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga galbenusurile si se mixeaza.Se adauga apoi semintele de vanilie,esenta de rom, laptele, merele rase si zeama de lamaie.Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt apoi se incorporeaza in amestecul cu unt.Intr-un alt vas se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se inglobeaza in compozitia cu faina.


Se imparte aluatul obtinut in forme, umpland fiecare cupa pana la ½ din aceasta.Se pune in centrul fiecarei briose 1 lingurita de crema de ciocolata cu alune de padure apoi se adauga deasupra fiecareia cate 1 lingura de aluat.Briosele se dau la copt 25-35 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mar si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

16.04.2010, 16:47

cu mere si ciocolata sunt super

lia maria 1

16.04.2010, 17:02

Pasiune pentru bucatarie 1

17.04.2010, 01:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Broscute