Briose cu mere

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 11 Iun 2014 | 983 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 130 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 mere
  • 150 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • scortisoara dupa gust ( optional )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere:

Se bat ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se dauga apoi zaharul in ploaie si se mixeaza pana nu se mai simte. Adaugam uleiul, laptele, alternand cu faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam compozitia si punem esenta de vanilie. Merele se decojesc, dupa care le taiem cubulete mici. Peste cubuletele de mere punem putina scortisoara. Adaugam cubuletele de mere peste aluat si omogenizam compozitia cu o lingura de lemn. Punem hartiutele pentru briose in formele de briose. Luam cu lingura din aluatul rezultat si turnam in hartiute cam trei sferturi. Se coace la cuptorul preincalzit app. 15 - 20 minute la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea.


Dupa ce s-au copt, se lasa la racit. Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

12.06.2014, 21:20

Delicioase!

laura_n 1

16.06.2014, 14:58

ce-mi plac!

Pushaa 1

19.06.2014, 15:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu vişine (reţetă de post)