Briose cu mere si dulceata de prune

de adasev12 in Prajituri, 13 Oct 2011 | 4256 vizualizari

 

aromate si bune...cu gust de toamna ...

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 4 mere
  • 2 lg mari dulceata de prune( a mea  a fost cu nuci amestecate)
  • 2 iaurturi de vanilie, a cate 125 g fiecare
  • 10 lg zahar+ 2 lg la mar
  • 15 lg  cu varf cu faina
  • 5 lg ulei de masline simplu ( nu extravergin)
  • vanilina sau esenta de vanilie
  • mix de condimente aromate:
  • cuisoare, scortisoara, sofran, nucsoara
  • un praf de copt stins cu apa minerala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere si dulceata de prune:

Mai intai pregatim umplutura: curatam merele si le dam pe razatoare, le stoarcem de surplusul de suc, dar nu de tot. Presaram o lingurita de condimente si 2 linguri de zahar plus vanilina si le punem pe foc pana se inmoaie frumos. Adaugam si dulceata de prune (daca aveti prune proaspete si mai bine) si amestecam bine. Lasam la racit.


Aluatul: ouale se bat cu zaharul la mixer pana devin cremoase, apoi se adauga uleiul si se mai bate putin. Se scoate mixerul si se adauga iaurtul. Se amesteca in continuare cu lingura de lemn, adaugam si praful de copt apoi faina, lingura cu lingura, amestecand dupa fiecare, usor.


Ungem formele cu putin unt topit sau ulei si turnam cate 2 linguri din compozitie, deasupra o lingura din compozitia de mere si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute


Dupa racire se pudreaza cu zahar

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere si dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

adasev12 1

14.10.2011, 00:11

mirela...
rocsi...va dau cu draga inima

adasev12 1

14.10.2011, 00:12

eduard, miuta, cris, kamy...multumesc.pup

Bya Ralu 1

07.01.2013, 21:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu morcovi si nuci