Briose cu mere si glazura de ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 28 Feb 2012 | 4258 vizualizari

 

As vrea sa dedic aceste briose pentru Cris 2711 pentru frumoasa vedere ce mi-a trimis-o ,alaturand si niste urari minunate..Multumesc inca o data draga mea..pupici!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 5 linguri ulei
  • 1 cana apa minerala
  • sucul stors de la o portocala
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 13-16 linguri faina(depinde de cat suc de portocala va iese,de cat de mari sunt ouale)
  • 1 lingura rasa de cacao
  • 1-2 mere
  • 1 praf de scortisoara 
Glazura:
  • 40 gr ciocolata cu lapte
  • 40 gr ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri lapte
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere si glazura de ciocolata:

Merele le spalam si le curatam de coaja.
Le taiem cubulete si le amestecam cu scortisoara.
Separama ouale.
Mixam albusurile spuma cu zaharul,pana devine ca o bezea.
Adaugam galbenusurile,apoi uleiul.
Punem apa minerala si sucul de portocala,apoi praful de copt si coaja rasa de portocala.
La urma incorporam faina,pana obtinem un aluat ca de chec.
Luam cateva linguri din compozitie si amestecam cu cacaua.
Luam o tava de briose si asezam hartiute(daca nu avem, le ungem bine cu unt sau margarina).
Punem in ele compozitie alba ,apoi putina compozitie cu cacao.
Deasupra punem cubulete de mere.


Dam tava in cuptorul incins,reglam o temperatura potrivita si cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se racoreasca.
Glazura:
Rupem ciocolata bucatele.
O amestecam cu laptele si o punem pe baie de aburi la topit.
Cand este gata o turnam peste briose,apoi decoram cu bombonele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

LUK 1

03.03.2012, 15:17

tare frumoase

VERONICA2607 1

07.03.2012, 20:06

superbe

Rocsi 1

08.03.2012, 22:24

Luk,Veronica!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu mere