Briose cu surprize

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Iul 2016 | 538 vizualizari

 

surpriza consta in faptul ca exteriorul nu tradeaza cu ce sunt umplute (am folosit ciocolata, strugurei  si marshmallow cu jumatati de nuca)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua mari de casa
  • 6 linguri melasa din trestie de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa minerala
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt stins in 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri seminte de in
  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 100 gr. strugurei + putin gris
  • 5 bucati marshmallow + 10 jumatati miez de nuca
  • 100 gr ciocolata amaruie+ 3-4 linguri lapte = glazura
  • diferite bombonele din zahar pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu surprize:

Separam ouale.


Preincalzim cuptorul la 175 grade.


Albusurile se bat spuma cu praful de sare.


Galbenusurile le mixam cu melasa,senintele de in, zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de lamaie.


Adaugam pe rand cele 6 linguri de ulei, mixand incontinuu.


Apoi adaugam pe rand apa minerala iar la final incorporam alternativ albusuri si faina pana la epuizarea cantitatilor mai sus enumerate.


Asezam hartiute de hartie in formele din silicon pentru briose.


Punem cate o lingura de compozitie, apoi asezam la mijloc bucatele de ciocolata, in altele presaram strugurei proaspeti iar deasupra lor putin gris (care are rolul de a absorbi lichidul lasat de fructe in timpul coptului), iar in celelalte forme vom aseza bucatele de marshmallow.


Restul compozitiei o repartizam peste umpluturile mentionate anterior, avem grija sa nu umplem formele mai muld de 3/4 din capacitatea lor, apoi dam tava cu formele de briose la cuptor (folosim functia de coacere cu ventilatie).


Coacem briosele la temperatura medie cca25 minute, facem testul cu scobitoarea, daca sunt coapte le scoatem din cuptor, apoi din formele de silicon pe un gratar si le lasam la racit complet.


Briosele pe care le-am umplut cu marshmallow vor avea o crusta inestetica (pe care o indepartam) insa in golul ramas care are o baza lipicioasa dulce, asezam jumatati din miez de nuca.


Topim ciocolata amaruie intr-o craticioara in 3-4 lingfuri de lapte, apoi ungem briosele cu ajutorul unei pensule din silicon, cu glazura.


Presaram diferite bombonele colorate ca decor.


Lasam briosele peste noapte sa se intareasca bine glazura si servim dimineata la cafea ori la ceai ;)


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu surprize" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

18.07.2016, 09:24

delicioase!

noiinbucatarie 1

18.07.2016, 10:55

Rocsi 1

18.07.2016, 20:31

Mmmmm...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert ciocolata de casa sanatoasa