Briose cu surprize

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Iul 2016 | 2362 vizualizari

 

surpriza consta in faptul ca exteriorul nu tradeaza cu ce sunt umplute (am folosit ciocolata, strugurei  si marshmallow cu jumatati de nuca)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua mari de casa
  • 6 linguri melasa din trestie de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa minerala
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt stins in 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri seminte de in
  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 100 gr. strugurei + putin gris
  • 5 bucati marshmallow + 10 jumatati miez de nuca
  • 100 gr ciocolata amaruie+ 3-4 linguri lapte = glazura
  • diferite bombonele din zahar pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu surprize:

Separam ouale.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam cu melasa,senintele de in, zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de lamaie.

Adaugam pe rand cele 6 linguri de ulei, mixand incontinuu.

Apoi adaugam pe rand apa minerala iar la final incorporam alternativ albusuri si faina pana la epuizarea cantitatilor mai sus enumerate.

Asezam hartiute de hartie in formele din silicon pentru briose.

Punem cate o lingura de compozitie, apoi asezam la mijloc bucatele de ciocolata, in altele presaram strugurei proaspeti iar deasupra lor putin gris (care are rolul de a absorbi lichidul lasat de fructe in timpul coptului), iar in celelalte forme vom aseza bucatele de marshmallow.

Restul compozitiei o repartizam peste umpluturile mentionate anterior, avem grija sa nu umplem formele mai muld de 3/4 din capacitatea lor, apoi dam tava cu formele de briose la cuptor (folosim functia de coacere cu ventilatie).

Coacem briosele la temperatura medie cca25 minute, facem testul cu scobitoarea, daca sunt coapte le scoatem din cuptor, apoi din formele de silicon pe un gratar si le lasam la racit complet.

Briosele pe care le-am umplut cu marshmallow vor avea o crusta inestetica (pe care o indepartam) insa in golul ramas care are o baza lipicioasa dulce, asezam jumatati din miez de nuca.

Topim ciocolata amaruie intr-o craticioara in 3-4 lingfuri de lapte, apoi ungem briosele cu ajutorul unei pensule din silicon, cu glazura.

Presaram diferite bombonele colorate ca decor.

Lasam briosele peste noapte sa se intareasca bine glazura si servim dimineata la cafea ori la ceai ;)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu surprize" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

18.07.2016, 09:24

delicioase!

Rahela Velicu 1

18.07.2016, 10:55

Rocsi 1

18.07.2016, 20:31

Mmmmm...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec Surpriza