Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

de Gicuta69 in Dulciuri, 30 Oct 2015 | 7982 vizualizari

 

Daca va este dor de gustul copilariei, incercati aceasta reteta, la fel de delicioasa ca altadata!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 800 g faina
  • un plic de amoniac
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare

Crema:

  • 300 g unt 82% grasime
  • 150 g ciocolata 50% cacao
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri (optional)
  • 1/2 sticluta esenta rom
  • 5 linguri nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci umplute cu crema de ciocolata:

Aluat: Mixam ouale cu praful de sare, apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana acesta se topeste. Adaugam untul moale, amoniacul stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine, apoi punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem apoi in forma bine incinsa si le coacem la foc mic 1-2 minute.


Crema: Intr-o craticioara punem laptele la incalzit si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata, dam craticioara deoparte si lasam la racit.


Mixam untul si adaugam zaharul pudra lingura cu lingura. Adaugam ciocolata topita, galbenusurile pe rand si mixam pana la omogenizare. Aromatizam cu esenta de rom dupa gust. Cu ajutorul unei spatule incorporam nucile si dam crema la rece pana se intareste putin. Cu aceasta crema umplem cojile nucilor, apoi le lipim doua cate doua.












 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

miki_a 1

31.10.2015, 00:32

gaby_duceag 1

31.10.2015, 08:57

gicutzo, tu stii ca toti ce faci ma face sa inghit in sec?

Gicuta69 1

02.11.2015, 12:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute cu crema de ciocolata