Briose cu ton si legume

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2013 | 3415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 conserve de ton in ulei(puteti folosi si in suc propriu)
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 200 g branza de vaci
  • 3-4 linguri tarate de ovaz
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 150 g masline feliate
  • rosii cherry
  • marar uscat sau verde
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ton si legume:

Scurgem tonul de ulei/apa. Taiem ceapa verde marunt,ardeiul gras cubulete mici iar morcovul il dam prin razatoarea mica.  Intr-un vas amestecam legumele taiate cu tonul ,branza de vaci,maslinele si taratele de ovaz. Batem bine cele 2 oua si apoi le incorporam si pe ele in compozitia de mai sus. Condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat. Adaugam si o lingurita rasa de marar uscat . Amestecam bine pentru o buna omogenizare. Daca vi se pare ca aveti o compozitie prea moale,care curge ,atunci puteti adauga 1-2 linguri de faina. Exista posibilitatea ca branza de vaci sa aiba apa in ea si atunci putem avea surpriza sa rezulte o compozitie  mai moale.Dar nu intrati in panica..........exista doua variante....................ori scurgem (inainte de o adauga in compozitie) branza de apa folosind un tifon ,ori asa cum am mai spus putem folosi putina faina. Compozitia  trebuie sa fie de consistenta unei paste. Captusim o forma de briose cu hartii pentru briose dupa care cu ajutorul unei linguri repartizam compozitia. Putem pune compozitie pana aproape de buza hartiei de briose deoarece briosele nu cresc foarte mult. In mijloc punem cate o rosie cherry.     Incingem cuptorul. Dam la cuptor la 180 grade.
Batem bine galbenusurile cu putina sare.Cand briosele au prins un pic de crusta scoatem tava si ungem fiecare briosa in parte cu galbenus dupa care dam tava din nou la cuptor pentru circa 15-20 min,  Cand sunt gata scoatem forma din cuptor, lasam briosele in  forma sa se racoreasca puti apoi le putem scoate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ton si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Irina 1

01.10.2013, 17:11

da, cred ca as manca si eu...

Lavinia 1

01.10.2013, 17:35

super bune

Rocsi 1

01.10.2013, 20:46

Ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muffins sarate