Brioşe cu unt

de diaconta in Dulciuri, 10 Noi 2013 | 7245 vizualizari

 

Grozave de savurat la micul dejun lânga o ceaşcă de ceai,cafea ori lapte.Calde şi aromate îţi schimbă perspectiva asupra zilei ce tocmai a început.Aceste brioşe sunt asemănătoare aluatului franţuzesc,având un conţinut ridicat de unt şi ouă.Este important să pregătiţi aluatul cu o zi înainte pentru că este necesar să stea la frigider 24 de ore sau cel puţin peste noapte.In acest timp aluatul va creşte foarte frumos.Coapte în formele de muffins,au şi un aspect foarte plăcut de porţii individuale.Savurându-le de dimineaţă lânga cafeaua fierbinte ,îmi închipuiam că sunt pe terasa unei cafenele de pe malul Senei ,aerul rece vestea deja ultimele zile ale toamnei,iar vântul împrăştia leneş frunzele arămii.O dimineaţă ce te îmbie la leneveală.

 

INGREDIENTE

  • 380 g faina
  • 50 g zahar
  • 180 g unt 82% grasime
  • 7 g drojdie uscata
  • 4 oua
  • 1 lingurita sare
  • vanilie
  • stafide aurii,caise deshidratate,afine
  • rom pentru înmuiat stafidele
  • Pentru uns:
  • Galbenus de ou+lapte
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe cu unt:

Faina am amestecat-o cu sarea si zaharul într-un bol.


Am facut o adâncitura în faina,am pus drojdia,o lingura apa calduta,am pus si putina faina peste drojdie si am lasat-o sa dospeasca.


Am pus cele 4 oua si am mixat cu paletele pentru framântat câteva minute.


Untul la temperatura camerei,l-am taiat cubulete.


La viteza mica ,am adaugat câte un cub de unt pâna l-am încorporat pe tot.


Dupa aceasta etapa,aluatul având grasime, a început sa se desprinda de peretii vasului.


Mi s-a parut totusi prea moale,asa ca am mai adaugat o lingura de faina si am framântat cu mâna.


Am presarat faina,am acoperit cu o folie de plastic,lasând loc sa creasca si am pus la frigider pâna a doua zi.


Am presarat faina si am întins o foaie pe blatul de lucru.


Am taiat bucati,am pus fructele,apoi le-am dat forma unei bile.


Le-am pus în formele de muffins.


Mie mi-au iesit 18 briose,unele chiar foarte mari.


Apoi le-am mai lasat sa creasca în loc caldut.


Am încalzit cuptorul la 220 de grade.


Am uns briosele cu galbenus de ou amestecat cu lapte apoi le-am pus la cuptor pentru 10-15 minute pâna s-au rumenit.


Se servesc calde dar sunt la fel de bune si reci.





 

TIPS-URI

1

puteti sa folositi si drojdie proaspata,cam 15 g

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

diaconta 1

13.11.2013, 11:33

Elena,ti le recomand cu drag,demult n-am fost asa incantata de un aluat

Corinuta 1

13.11.2013, 12:44

Minunate-s! Imi place culoarea si consistenta!

diaconta 1

13.11.2013, 14:47

Corina si pe mine m-au uimit cat de frumos s-au copt intr-un timp atat de scurt si cat de pufoase au fost.Au ramas si proaspete destul de mult timp,daca le-am mai incalzit putin au fost ca scoase proaspat din cuptor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fine cu nuci