Briose cu visine si ciocolata

de FlaviaD in Prajituri, 17 Iul 2013 | 3495 vizualizari

 

Este sezonul visinelor, am face bine sa profitam de ocazie si sa ne grabim sa consumam visine in proportii cat mai variate fiindca vor disparea cat de curand si le vom duce dorul tot anul. Cel mai indicat este sa consumam visinele crude ca sa ne bucuram de toate vitaminele pe care le contin, insa cu totii stim ce gustoase sunt visinele coapte in prajituri. Asa ca nu m-am putut abtine si cu constiinta putin incarcata si cu inima stransa ca am agresat termic visinele, m-am pus pe facut briose. L-em facut destul de repede si au iesit tare bune :)

 

INGREDIENTE

  • -1/2 kg visine
  • -5 oua
  • -7 linguri de faina neagra
  • -6 linguri de zahar brut
  • -cacao
  • -1 pliculet praf de copt
  • -100 g ciocolata amara
  • -esenta de rom
  • -ulei pentru uns formele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine si ciocolata:

Pentru briose cu visine am avut nevoie de o jumatate de kilogram de visine si de cinci oua. Mai intai m-am apucat sa scot samburii din visine si le-am lasat alaturi intr-un castronel. Apoi am batut ouale cu mixerul ca pentru pandispan, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a dizolvat, apoi am pus faiana, praful de copt, esenta de rom si, fiindca am vrut sa fac briose cu cacao, am pus si cateva grame de cacao. Deci pana aici am urmat pasii ca pentru un pandispan, singura exceptie este ca am facut compozitia ceva mai densa.

Eu am folosit faina neagra pentru aceste briose, iar pentru un plus de aroma in compozitie am adaugat si sucul pe care visinele si l-au lasat in castron.

Cand compozitia a fost gata, am adaugat bucatele de ciocolata rasa si visinele. Am uns formele pentru briose cu ulei de sussan, am turnat compozitie in fiecare forma de briosa cam pana la jumatate si am dat la cuptor. In 15 minute deja erau facute, cuptorul a fost potrivit la treapta a doua – al meu coace foarte repede chiar si fara preincalzire.

Le-am scos din forme dupa ce le-am lasat putin la racit si le-am asezat frumos pe un platouas.

Sunt nemaipomenit de savuroase, sincer nu ma asteptam sa iasa atat de bune

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bya Ralu 1

18.07.2013, 14:25

bine ai venit!

laura_n 1

18.07.2013, 15:19

bun venit delicioase cu visine

nilgun 1

21.07.2013, 13:35

minunate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri "Sărutul Sultanului"