Briose cu visine si dulceata de trandafiri

de Merisor in Prajituri, 28 Apr 2015 | 6558 vizualizari

 

Cu aceasta reteta am participat la o provocare pe blogurile culinare, unde trebuia sa preparam retete de pe blogurile participante.
Mie mi-a fost desemnat blogul Simonei Callas si am ales aceasta reteta usoara, dupa cum stiti, ea face retete sofisticate pe care eu nu o sa ma incumet sa le fac vreodata :))))
Asa ca aceasta mi s-a parut cea mai accesibila si chiar mi-a placut ce a iesit.
Reteta originala o gasti aici: http://cofetardeocazie.blogspot.ro/2014/09/cupcakes-in-pink-with-cherries.html
Eu i-am schimbat denumirea in functie de ingredientele folosite.

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 250 g faina alba
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 oua (mai micute)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • visine din compot(cate 3/briosa)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 linguri dulceata de trandafir
Portii: 13
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine si dulceata de trandafiri:

Pentru briose, spargem ouale intr-un bol, presaram putina sare si adaugam zaharul peste ele. Eu am rasnit zaharul, ca sa lucrez mai repede.

Mixam energic ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele, coaja rasa de lamaie, iar la final, faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Vom obtine un aluat cam de textura celui de chec, sau mai bine zis, ceva mai gros decat cel de clatite.

Cu acest aluat vom umple 3/4 din capacitatea formelor de briose.

Vom pune cate o lingura de aluat in formele de briose, apoi adaugam  cate 3 visine, sau cirese si le acoperim cu aluat. Eu am avut visine din compot.

Dam formele la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau pana trec testul scobitorii.

Lasam briosele sa se raceasca.

Pentru crema, rupem ciocolata in bucati si o adaugam intr-un vas, impreuna cu frisca lichida.

Eu am folosit frisca lichida si ciocolata alba de la LIDL, imi plac mult produsele lor.

Punem vasul pe foc si mestecam in el pana cand se topeste ciocolata si se omogenizeaza cu frisca. Dam vasul la rece, mai intai pe balcon sau in camara, apoi il introducem in frigider pentru aproximativ o ora.

Dupa scurgerea acestui timp, scoatem vasul din frigider si mixam compozitia, folosind treapta superioara a mixerului, pana obtinem o crema spumoasa.

Adaugam dulceata de trandafiri si omogenizam bine crema, apoi, cu ajutorul unui posh, ornam briosele sub forma de trandafiri.

Eu nu am avut colorant si de aceea am recurs la dulceata de trandafiri care imi place in mod deosebit, mai ales ca pe alocuri se vad si petalele prin crema.

Am exclus si untul din crema, pentru ca nu ne plac in mod deosebit cremele cu gust intens de unt.

Insa ceea ce a rezultat a fost fix pe placul consumatorilor, dar nu fara a reprosa ca au fost putine. :)))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine si dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Ligia Bxl 1

02.05.2015, 11:13

ce frumoase

Ancutsa 1

17.07.2016, 16:41

Ce frumoase au iesit!

UrsanMihaela 1

17.02.2018, 11:53

ador dulceata de trandafiri, deci si briosele tale imi plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafiri, varianta cu apa plata