Briose cu visine si dulceata de trandafiri

de Merisor in Prajituri, 28 Apr 2015 | 6697 vizualizari

 

Cu aceasta reteta am participat la o provocare pe blogurile culinare, unde trebuia sa preparam retete de pe blogurile participante.
Mie mi-a fost desemnat blogul Simonei Callas si am ales aceasta reteta usoara, dupa cum stiti, ea face retete sofisticate pe care eu nu o sa ma incumet sa le fac vreodata :))))
Asa ca aceasta mi s-a parut cea mai accesibila si chiar mi-a placut ce a iesit.
Reteta originala o gasti aici: http://cofetardeocazie.blogspot.ro/2014/09/cupcakes-in-pink-with-cherries.html
Eu i-am schimbat denumirea in functie de ingredientele folosite.

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 250 g faina alba
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 oua (mai micute)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • visine din compot(cate 3/briosa)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 linguri dulceata de trandafir
Portii: 13
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine si dulceata de trandafiri:

Pentru briose, spargem ouale intr-un bol, presaram putina sare si adaugam zaharul peste ele. Eu am rasnit zaharul, ca sa lucrez mai repede.

Mixam energic ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele, coaja rasa de lamaie, iar la final, faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Vom obtine un aluat cam de textura celui de chec, sau mai bine zis, ceva mai gros decat cel de clatite.

Cu acest aluat vom umple 3/4 din capacitatea formelor de briose.

Vom pune cate o lingura de aluat in formele de briose, apoi adaugam  cate 3 visine, sau cirese si le acoperim cu aluat. Eu am avut visine din compot.

Dam formele la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau pana trec testul scobitorii.

Lasam briosele sa se raceasca.

Pentru crema, rupem ciocolata in bucati si o adaugam intr-un vas, impreuna cu frisca lichida.

Eu am folosit frisca lichida si ciocolata alba de la LIDL, imi plac mult produsele lor.

Punem vasul pe foc si mestecam in el pana cand se topeste ciocolata si se omogenizeaza cu frisca. Dam vasul la rece, mai intai pe balcon sau in camara, apoi il introducem in frigider pentru aproximativ o ora.

Dupa scurgerea acestui timp, scoatem vasul din frigider si mixam compozitia, folosind treapta superioara a mixerului, pana obtinem o crema spumoasa.

Adaugam dulceata de trandafiri si omogenizam bine crema, apoi, cu ajutorul unui posh, ornam briosele sub forma de trandafiri.

Eu nu am avut colorant si de aceea am recurs la dulceata de trandafiri care imi place in mod deosebit, mai ales ca pe alocuri se vad si petalele prin crema.

Am exclus si untul din crema, pentru ca nu ne plac in mod deosebit cremele cu gust intens de unt.

Insa ceea ce a rezultat a fost fix pe placul consumatorilor, dar nu fara a reprosa ca au fost putine. :)))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine si dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Ligia Bxl 1

02.05.2015, 11:13

ce frumoase

Ancutsa 1

17.07.2016, 16:41

Ce frumoase au iesit!

UrsanMihaela 1

17.02.2018, 11:53

ador dulceata de trandafiri, deci si briosele tale imi plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafiri, varianta cu apa plata