Briose cu visine si dulceata de trandafiri

de merisor in Prajituri, 28 Apr 2015 | 1992 vizualizari

 

Cu aceasta reteta am participat la o provocare pe blogurile culinare, unde trebuia sa preparam retete de pe blogurile participante.
Mie mi-a fost desemnat blogul Simonei Callas si am ales aceasta reteta usoara, dupa cum stiti, ea face retete sofisticate pe care eu nu o sa ma incumet sa le fac vreodata :))))
Asa ca aceasta mi s-a parut cea mai accesibila si chiar mi-a placut ce a iesit.
Reteta originala o gasti aici: http://cofetardeocazie.blogspot.ro/2014/09/cupcakes-in-pink-with-cherries.html
Eu i-am schimbat denumirea in functie de ingredientele folosite.

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 250 g faina alba
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 oua (mai micute)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • visine din compot(cate 3/briosa)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 linguri dulceata de trandafir
Portii: 13
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine si dulceata de trandafiri:

Pentru briose, spargem ouale intr-un bol, presaram putina sare si adaugam zaharul peste ele. Eu am rasnit zaharul, ca sa lucrez mai repede.


Mixam energic ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele, coaja rasa de lamaie, iar la final, faina cernuta impreuna cu praful de copt.


Vom obtine un aluat cam de textura celui de chec, sau mai bine zis, ceva mai gros decat cel de clatite.


Cu acest aluat vom umple 3/4 din capacitatea formelor de briose.


Vom pune cate o lingura de aluat in formele de briose, apoi adaugam cate 3 visine, sau cirese si le acoperim cu aluat. Eu am avut visine din compot.


Dam formele la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau pana trec testul scobitorii.


Lasam briosele sa se raceasca.


Pentru crema, rupem ciocolata in bucati si o adaugam intr-un vas, impreuna cu frisca lichida.


Eu am folosit frisca lichida si ciocolata alba de la LIDL, imi plac mult produsele lor.


Punem vasul pe foc si mestecam in el pana cand se topeste ciocolata si se omogenizeaza cu frisca. Dam vasul la rece, mai intai pe balcon sau in camara, apoi il introducem in frigider pentru aproximativ o ora.


Dupa scurgerea acestui timp, scoatem vasul din frigider si mixam compozitia, folosind treapta superioara a mixerului, pana obtinem o crema spumoasa.


Adaugam dulceata de trandafiri si omogenizam bine crema, apoi, cu ajutorul unui posh, ornam briosele sub forma de trandafiri.


Eu nu am avut colorant si de aceea am recurs la dulceata de trandafiri care imi place in mod deosebit, mai ales ca pe alocuri se vad si petalele prin crema.


Am exclus si untul din crema, pentru ca nu ne plac in mod deosebit cremele cu gust intens de unt.


Insa ceea ce a rezultat a fost fix pe placul consumatorilor, dar nu fara a reprosa ca au fost putine. :)))


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine si dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Panacris 1

29.04.2015, 21:22

Doar unșpeee. Normal că au fost puține, la cât de fain arată De gust nu pot să spun, doar să-mi închipui

Ligia Bxl 1

02.05.2015, 11:13

ce frumoase

ancutsa 1

17.07.2016, 16:41

Ce frumoase au iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafiri (2)