Briose daneze

de Anamaria7 in Dulciuri, 15 Iul 2011 | 4502 vizualizari

 

Reteta apartine Gabrielei Cara. Mama, impatimita a patiseriei, si-a dorit mult sa incercam minunile astea ciocolatoase. Si cel care a avut de castigat a fost, evident, tata! :))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 115 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 250 ml lapte
  • 100 gr unt topit
  • 5 galbenusuri
  • 1 lg esenta de rom
  • 1 lgt sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • Finetti
  • 1 galbenus+1 lg lapte pt uns
  • bombonele pentru decor
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose daneze:

Maia:

Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar si 4 linguri de lapte caldut si o lasam sa se umfle.

Aluat:

Amestecam faina cu sarea si restul de zahar, apoi incorporam maiaua, galbenusurile, coaja de portocale, esenta de rom si laptele. Framantam bine aluatul, apoi il presaram cu putina faina, il acoperim cu un prosop si il punem la loc cald (cred ca zilele astea oriunde e bine :)) ) sa dospeasca.

Dupa ce aluatul a dospit, il framantam sa iasa aerul si il impartim in bucati egale in functie de cate briose vrem sa facem.

Luam fiecare bucatica, o turtim putin in forma rotunda, asezam o lingura cu varf de Finetti, inchidem ca un saculet si aplatizam ca un dreptunghi, apoi taiem pe lungime 3-4 linii cu rotitza. Prindem de capete si rasucim bine, apoi incovoiem precum melcul.

Le asezam in hartii speciale pentru briose sau direct in formele unse bine cu ulei si faina si le mai lasam 20min sa dospeasca. Apoi le ungem cu amestecul de galbenus si lapte si, eventual, decoram cu bombonele sau zahar cristal.

Tinem tava de briose la cuptor cca 35-40 min, primele 15min la 200C, apoi la 180C pana cand se bronzeaza bine :)

TIPS-URI

1

Grija cu laptele, nu il turnati chiar pe tot de la inceput. Depinde de umiditatea fainii.

2

Umplutura poate fi de ciocolata, gem, nuca, mac, fructe uscate etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose daneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

15.07.2011, 23:17

nusica 1

16.07.2011, 14:01

Au aparut acum,la revista Clic pofta buna niste forme trandafir,galbene,din silicon,pot face briose in ele,le-ati vazut?sunt 6 forme.parca-s cam cauciucate.Multumesc.

Anamaria7 1

16.07.2011, 14:50

Nusica, formele acelea sunt probabil din silicon, Am si eu unele de minigugulufi si merg fooaarte bine! daca le ungi putin cu ulei nu se prinde deloc aluatul si se coc foarte frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose de morcovi cu glazura de crema de branza