Briose daneze

de Anamaria7 in Dulciuri, 15 Iul 2011 | 2813 vizualizari

 

Reteta apartine Gabrielei Cara. Mama, impatimita a patiseriei, si-a dorit mult sa incercam minunile astea ciocolatoase. Si cel care a avut de castigat a fost, evident, tata! :))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 115 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 250 ml lapte
  • 100 gr unt topit
  • 5 galbenusuri
  • 1 lg esenta de rom
  • 1 lgt sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • Finetti
  • 1 galbenus+1 lg lapte pt uns
  • bombonele pentru decor
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose daneze:

Maia:


Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar si 4 linguri de lapte caldut si o lasam sa se umfle.


Aluat:


Amestecam faina cu sarea si restul de zahar, apoi incorporam maiaua, galbenusurile, coaja de portocale, esenta de rom si laptele. Framantam bine aluatul, apoi il presaram cu putina faina, il acoperim cu un prosop si il punem la loc cald (cred ca zilele astea oriunde e bine :)) ) sa dospeasca.


Dupa ce aluatul a dospit, il framantam sa iasa aerul si il impartim in bucati egale in functie de cate briose vrem sa facem.


Luam fiecare bucatica, o turtim putin in forma rotunda, asezam o lingura cu varf de Finetti, inchidem ca un saculet si aplatizam ca un dreptunghi, apoi taiem pe lungime 3-4 linii cu rotitza. Prindem de capete si rasucim bine, apoi incovoiem precum melcul.


Le asezam in hartii speciale pentru briose sau direct in formele unse bine cu ulei si faina si le mai lasam 20min sa dospeasca. Apoi le ungem cu amestecul de galbenus si lapte si, eventual, decoram cu bombonele sau zahar cristal.


Tinem tava de briose la cuptor cca 35-40 min, primele 15min la 200C, apoi la 180C pana cand se bronzeaza bine :)

 

TIPS-URI

1

Grija cu laptele, nu il turnati chiar pe tot de la inceput. Depinde de umiditatea fainii.

2

Umplutura poate fi de ciocolata, gem, nuca, mac, fructe uscate etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose daneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

15.07.2011, 23:17

nusica 1

16.07.2011, 14:01

Au aparut acum,la revista Clic pofta buna niste forme trandafir,galbene,din silicon,pot face briose in ele,le-ati vazut?sunt 6 forme.parca-s cam cauciucate.Multumesc.

Anamaria7 1

16.07.2011, 14:50

Nusica, formele acelea sunt probabil din silicon, Am si eu unele de minigugulufi si merg fooaarte bine! daca le ungi putin cu ulei nu se prinde deloc aluatul si se coc foarte frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu Finetti si ness