Brioşe de cacao cu branza

de ionix in Dulciuri, 5 Oct 2010 | 2520 vizualizari

 

Brioşe de cacao cu branza `` „Steaua e numa’ una”
.haide Steaua :)) dupa cum vedeti, doar una din briose este cu nuca de cocos de culoare albastru si in mijloc o steluta rosie... rezulta, Steaua e numa' una :)) :D

 

INGREDIENTE

Pentru aluat: ·    

  •  6 oua ·
  •  6 linguri zahar
  • 4-5 linguri cu faina
  • 5 linguri cacaoa
  • 100 ml ulei
  • 1 praf copt
  • 1 esenta rom ·
  • Coaja de la o portocala 

Pentru umplutura:

  • 200 g branza dulce
  • 50 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • Coaja de lamaie
  • Cateva bombonele cu ciocolata si alune (gen bombimbon) :D sfaramitate


  Sirop pt décor:

  • 5-6 linguri cu apa+ 3-4 linguri cu zahar+ zeama de la jumatate de lamaie-àtoate date intr-un clocot…

     Décor:

  • Nuca de cocos si stelute


Portii: 28
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe de cacao cu branza:


Preparare umplutura:


Branza se freaca cu untul si zaharul pana devine ca o crema. Se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie.


Preparare aluat:


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga zaharul si se bat in continuare. Peste albusurile batute spuma, se adauga galbenusurile unul cate unul. Se amesteca de jos in sus. Se adauga uleiul, turnand putin cate putin, continuand sa amestecat de jos in sus. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se pune, treptat, amestecand tot de jos in sus. Apoi se adauga coaja de portocala si esenta de rom.Ungem formele de briose cu unt si tapetam cu faina. Turnam aluat in ¾ din forma, o lingura din umplutura de branza si bombonele sfaramate iar apoi se da la cuptor. Cuptorul a fost incins in prealabil. Se lasa la cuptor circa 10-15 de minute la foc mediu, In partea de sus a cuptorului. Se face testul cu scobitoarea, mai spre margine unde n-avem branzica, inainte de a scoate briosele.


Se decoreaza dupa bunul plac.


Eu am uns cu sirop briosele si am presarat nuca de cocos. Astfel, nuca de cocos sta lipita bine de briosa.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe de cacao cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

ANCA 1

06.10.2010, 20:05

esti cevaaaa...

ionix 1

06.10.2010, 20:07

@Roberta multumesc frumos...

@Anca... stiu... sunt de speriat

nadina73 1

07.10.2010, 02:15

super si tava si briosele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Briose cu branza si spanac