Briose de cacao cu nuca de cocos

de lia maria in Prajituri, 3 Sep 2010 | 5624 vizualizari

 

Daca va place ciocolata si nuca de cocos, incercati aceste briose...sunt yumi, yumi.
M-am inspirat de pe blogul Julie-i. Multumesc pentru reteta draga mea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 3 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 125 g smantana
  • 100 g unt topit
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cu cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 250 g faina
  • Pentru crema :
  • 2 albusuri
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • 12 linguri cu zahar farin
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de cacao cu nuca de cocos:

Pentru briose:


Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile,smantana si untul topit. Separat amestecam ingredientele uscate; faina, cacaua si praful de copt. Mixam cele doua amestecuri, bine de tot.


Pentru crema:


Batem albusurile cu zaharul, adaugam nuca de cocos, esenta si amestecam bine, rezulta o pasta groasa. Turnam putin aluat in forme, punem cate o lingura de crema si acoperim din nou cu aluat. Dam la copt pentru 20-25’.


Cand se racesc le stropim cu glazura alba.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de cacao cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Corinuta 1

04.09.2010, 19:12

Lia.....mai ai?

Julie 1

07.09.2010, 21:30

Foarte bine arata si stiu ca sunt delicioase! imi place si forma ta

Valclaudia 1

19.08.2014, 17:24

ma si apuc de treaba! Sunt foarte tentante...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan marmorat