Briose dospite cu ciocolata

de daniastefania in Prajituri, 23 Apr 2015 | 1318 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 90 gr unt
  • 90 gr zahar
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita esenta vanilie
  • un praf de sare
  • 54 patratele de ciocolata
  • 1 galbenus de ou batut cu putin lapte pentru uns
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose dospite cu ciocolata:

Dizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu 1 lingura de zahar si 3 linguri de faina. Lasam amestecul 15-20 de minute, pana se umfla. Apoi adaugam restul ingredientelor, cu exceptia ciocolatei, si framantam aluatul cateva minute pana devine elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Se framanta apoi iar aluatul si se lasa din nou la dospit. Se intinde apoi aluatul intr-o foaie cu grosimea de 0,5 cm. Cu ajutorul unei forme rotunde sau cu un pahar decupam cerculete. In mijlocul fiecarui cerculet asezam un patratel de ciocolata. Pliem apoi cerculetul in doua si iar in doua. Trei bucati astfel obtinute se aseaza in forma de muffins unsa cu ulei. Indoitura celor 3 cercuri sa fie spre interiorul formei. Lasam briosele sa creasca 20-30 minute. Le ungem apoi cu galbenus de ou batut cu putin lapte si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 15 minute. Sunt foarte bune si se pot servi si cu o cana cu lapte sau iaurt. Sper sa va placa!


.

 

TIPS-URI

1

Ciocolata o alegeti dupa preferinte, dar sa fie patratele mai mici, sa puteti plia cerculetele

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose dospite cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mirela0911 1

24.04.2015, 15:30

Bune!

dantes 1

26.04.2015, 08:57

Delicioase!

Ina 1

26.04.2015, 11:00

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Prajitura calda( Israel)