Briose dospite cu ciocolata

de daniastefania in Prajituri, 23 Apr 2015 | 1997 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 90 gr unt
  • 90 gr zahar
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita esenta vanilie
  • un praf de sare
  • 54 patratele de ciocolata
  • 1 galbenus de ou batut cu putin lapte pentru uns
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose dospite cu ciocolata:

Dizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu 1 lingura de zahar si 3 linguri de faina. Lasam amestecul 15-20 de minute, pana se umfla. Apoi adaugam restul ingredientelor, cu exceptia ciocolatei, si framantam aluatul cateva minute pana devine elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Se framanta apoi iar aluatul si se lasa din nou la dospit. Se intinde apoi aluatul intr-o foaie cu grosimea de 0,5 cm. Cu ajutorul unei forme rotunde sau cu un pahar decupam cerculete. In mijlocul fiecarui cerculet asezam un patratel de ciocolata. Pliem apoi cerculetul in doua si iar in doua. Trei bucati astfel obtinute se aseaza in forma de muffins unsa cu ulei. Indoitura celor 3 cercuri sa fie spre interiorul formei. Lasam briosele sa creasca 20-30 minute. Le ungem apoi cu galbenus de ou batut cu putin lapte si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 15 minute. Sunt foarte bune si se pot servi si cu o cana cu lapte sau iaurt. Sper sa va placa!

.

TIPS-URI

1

Ciocolata o alegeti dupa preferinte, dar sa fie patratele mai mici, sa puteti plia cerculetele

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose dospite cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei prajiti
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie