Briose extra ciocolatoase

de anaiordan in Prajituri, 29 Noi 2009 | 3924 vizualizari

 

Este o reteta de baza de briose la care eu am pus muuuuullltttaaa cacao si multi fulgi de ciocolata :D

 

INGREDIENTE

  • 250g faina
  • 50g cacao sau si mai multa :D
  • 250-300ml lapte, in functie de cata cacao puneti in plus
  • 100g zahar, se poate pune mai mult daca puneti cacao mai multa
  • 1-2 pachetele zahar vanilinat
  • 3 lg praf de copt - aproximativ un pachetel de 15-20g
  • 1 ou mai mare sau doua mai mici
  • 60g unt topit si racit sau ulei
  • esenta de rom sau coniac dupa gust
  • fulgi de ciocolata pt interior cat si exterior
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose extra ciocolatoase:

Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Se pregateste tava pentru briose: daca aveti hartie pentru briose puneti hartiutele in tava, daca nu aveti grija sa ungeti tava cu unt sau ulei si apoi sa o tapetati cu faina.

Se bat ouale/ se bate oul cu laptele.

Toate ingredientele uscate se cern intr-un castron, astfel va ajuta sa nu faca cocoloase, si se face o adancitura in mijloc.


Se toarna untul topit si racit sau uleiul, laptele batut cu ou si se amesteca bine. Apoi se adauga esenta de rom sau coniac dupa gust.

Daca va iese o compozitie prea subtire mai completati cu putina faina sau cacao, iar daca veti considera ca aveti o compozitie prea groasa o puteti subtia cu putin lapte.

Dupa ce ati amestecat ingredientele se adauga fulgii de ciocolata, la fel dupa placul dumneavoastra.



Apoi se umplu suporturile de hartie, sau tava pur si simplu pana la trei sferturi cu aluat. Se da tava la cuptor pentru 20-30 minute in functie de temperatura folosita. Eu le tin cam 30 minute la o temperatura medie de 175 grade Celsius.

Dupa ce s-au facut se lasa cateva minute in tava si apoi se un scot pe un gratar de bucatarie pentru a se raci complet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose extra ciocolatoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

anaiordan 1

14.12.2009, 10:34

eee...nu-i chiar asa de mult...e mozoleala un pic mai mare cand e sa pui in forma...ca restul le amesteci aproape toate la inceput

ionix 1

18.12.2009, 00:11

in acest moment, stomacul meu cerceste cateva briose

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu ghimbir si portocala