Briose glazurate

de Irina in Prajituri, 21 Noi 2013 | 2263 vizualizari

 

M-am jucat si m-am distrat in bucatarie! Am dat in mintea copiilor, ce sa fac? :))

 

INGREDIENTE

  • Pt briose:
  • 150 g unt moale
  • 150 g zahar brun
  • 3 oua
  • 105 g faina alba
  • 75 g migdale macinate
  • Pt glazuri:
  • 50 g ciocolata cu cacao
  • 50 g ciocolata alba
  • 4 linguri de smantana
  • o mana de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose glazurate:

Aceasta e o reteta de briose cu migdale pe care am mai facut-o, dar cu cacao in compozitie.


Reteta aici. De data aceasta am facut doua glazuri: una de ciocolata cu cacao si una cu ciocolata cu zmeura. Din pacate poze cu prepararea glazurilor nu am...dar am pozele finale. :)


Untul impreuna cu zaharul le-am mixat bine, am adaugat ouale, faina si migdalele macinate.


Compozitia obtinuta am pus-o in hartie de briose in fome de silicon pentru briose si am dat la cuptor, incins la 180 grade pentru 15 minute.


Am avut grija sa nu umplu mai mult de trei sferturi formele, pentru a ramane


Le-am lasat putin la racit.


Intre timp am preparat cele doua glazuri:


Ciocolata cu cacao am amestecat-o impreuna cu 2 linguri de smantana pe foc, pana s-a topit ciocolata. Am lasat glazura la racit.


Ciocolata alba am amestecat-o cu smantana, tot pe foc, iar la final am adaugat cateva boabe de zmeura.


Am ornat briosele, unele cu glazura roz, unele cu glazura de cioco. Peste glazura de ciocolata am presarat si cateva bucatele de migdale.


Lui Puf-puf, plusul lui Matei, cred ca i-au placut toate la fel de mult... ;;)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Lia_ 1

22.11.2013, 07:16

ce-ati facut dumneavoastra aici? o joaca serioasa. bravo! doar ne pregatim de sarbatori, nu?

Lavinia 1

22.11.2013, 09:29

Ce frumoase sunt

Sylvia 1

22.11.2013, 13:57

superb arata ! cred ca afost bataie pe ele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura "O noapte la Venetia"