Brioşe moţate cu dulceaţă de vişine

de ionix in Prajituri, 7 Sep 2010 | 5332 vizualizari

 

ROXY, MULTUMESC DIN SUFLET PT TAVA... :x:x:x
mi-au ieşit 24 de bucaţi

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 3 ouă
  • 100 g unt topit si răcit
  • 200 g zahăr
  • 4 pliculete zahăr vanilat
  • circa 20 linguri rase cu făină (poate diferi cantitatea)
  • 1 praf de copt stins cu zeama de la o lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • zahăr vanilat
  • câteva picături de esenţă de rom
  • 3 linguri cu cacao
  • gem/dulceaţă de vişine

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe moţate cu dulceaţă de vişine:

Ouăle, untul topit şi laptele trebuie să fie la temperatura camerei. Batem ouăle spumă,  împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Turnăm untul uşor şi batem bine.  Adăugăm praful de copt stins şi laptele treptat, treptat.  Făina o amestecam cu coaja de lămâie şi o turnăm, puţin câte puţin, până obţinem un aluat care are consistenţa uşor mai groasă faţă de cea a smântânei. Dacă vi se pare prea moale, folosind cantitatea de făină dată, mai poţi adăuga făină. Iar dacă este prea tare lungeşte-l cu puţin lapte.

O cană din compoziţie o amestecăm cu romul şi lingurile cu cacao.

Tava de brioşe se unge bine cu unt şi se tapetează cu făină. Se pune aluat în  ¾  din formă. Punem peste un vârf de linguriţă cu gem de visine şi deasupra punem o linguriţă din compoziţia cu cacao.

Se dă tava la cuptor, care a fost în prealabil încins, şi lăsăm la foc mediu 10-15 minute. Se face testul cu scobitoare înainte să le scoatem(să nu rămână aluat lipicio pe ea).

Se scot din tava cât sunt încă fierbinţi şi se decorează după bunul plac.

Pofta bună!

 

TIPS-URI

1

Decoratiune bombonele: le-am uns câteva cu miere şi apoi am pus bombonele. Astfel bombonele stau lipite pe brioşă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe moţate cu dulceaţă de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Teo 1

08.09.2010, 10:56

imi place ca sunt asa '' motate ''!

gaby_duceag 1

08.09.2010, 10:58

ah ce faina-i aia rupta.mai, eu m-as muta la tine)

ionix 1

13.09.2010, 12:11

mersic de aprecieri... va pupacesc pe toate @Gaby... cre' ca sotul n-ar avea nimic de obiectat ii plac moldovencele ca-s gospodine si iubitoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu nuca si crema de vanilie