Briose negrese

de Oana in Prajituri, 25 Sep 2011 | 4872 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 pahare cu zahar
  • 3/4 pahar cu lapte
  • 4 linguri cacao
  • 300 g unt
  • 2 pahare cu faina
  • un plic praf de copt
  • 4 oua
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose negrese:

Intr-o cratita de inox incapatoare se amesteca zaharul, cacao, laptele si untul. Folositi un pahar mai mare, cu acelasi pahar se masoara toate ingredientele. Cratita se pune pe foc mic, amestecand in continuu, pana se topeste zaharul si untul si incepe sa fiarba cu basici. Se opreste focul si se pastreaza 3/4 pahar cu glazura. Craticioara se lasa la racit (cel mai bine in apa rece, se raceste mai repede). Faina si praful de copt se amesteca si apoi se toarna treptat in craticioara cu glazura de ciocolata, amestecand cu mixerul la viteza mica, pana se incorporeaza bine. Apoi se adauga cate un ou, amestecand dupa fiecare. Oul se sparge separat, intr-un castronel, sa nu aveti surprize :) apoi se amesteca in compozitia de negresa.


Se incalzeste cuptorul. Se pregateste tava de briose si se tapeteaza cu hartiute speciale de briose. Se umplu formele cu aluat. Din aceasta compozitie ies 20 de briose. Se poate face prajitura si in tava de aragaz.


Se pune tava in cuptor, la foc mic si se lasa pana briosele sunt umflate si trec testul scobitorii.


Se scot apoi pe un platou si se glazureaza cu crema oprita, apoi se presara cu bombonele colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose negrese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

03.10.2011, 00:01

Stefan e mai dulce ca briosele
Fiecare munceste cum poate in casa

Lau 1

03.10.2011, 09:36

ce dragalas e micutul

Bya Ralu 1

18.12.2013, 00:48

ce faine sunt

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Ciocolatesa