Briose negrese

de Oana in Prajituri, 25 Sep 2011 | 3223 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 pahare cu zahar
  • 3/4 pahar cu lapte
  • 4 linguri cacao
  • 300 g unt
  • 2 pahare cu faina
  • un plic praf de copt
  • 4 oua
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose negrese:

Intr-o cratita de inox incapatoare se amesteca zaharul, cacao, laptele si untul. Folositi un pahar mai mare, cu acelasi pahar se masoara toate ingredientele. Cratita se pune pe foc mic, amestecand in continuu, pana se topeste zaharul si untul si incepe sa fiarba cu basici. Se opreste focul si se pastreaza 3/4 pahar cu glazura. Craticioara se lasa la racit (cel mai bine in apa rece, se raceste mai repede). Faina si praful de copt se amesteca si apoi se toarna treptat in craticioara cu glazura de ciocolata, amestecand cu mixerul la viteza mica, pana se incorporeaza bine. Apoi se adauga cate un ou, amestecand dupa fiecare. Oul se sparge separat, intr-un castronel, sa nu aveti surprize :) apoi se amesteca in compozitia de negresa.


Se incalzeste cuptorul. Se pregateste tava de briose si se tapeteaza cu hartiute speciale de briose. Se umplu formele cu aluat. Din aceasta compozitie ies 20 de briose. Se poate face prajitura si in tava de aragaz.


Se pune tava in cuptor, la foc mic si se lasa pana briosele sunt umflate si trec testul scobitorii.


Se scot apoi pe un platou si se glazureaza cu crema oprita, apoi se presara cu bombonele colorate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose negrese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

03.10.2011, 00:01

Stefan e mai dulce ca briosele
Fiecare munceste cum poate in casa

Lau 1

03.10.2011, 09:36

ce dragalas e micutul

Bya Ralu 1

18.12.2013, 00:48

ce faine sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute