Briose Parkin

de simona72 in Prajituri, 20 Aug 2015 | 4757 vizualizari

 

In original, "Prajitura Parkin", este de fapt o prajitura care provine din Anglia, mai precis de undeva din nord. Reteta m-a incantat in primul rand pentru ingrediente, adica, am achizitionat un borcan de melasa si am vrut musai o prajitura la care sa o folosesc. In plus, este o prajitura usoara, plina de arome, care se mentine zile bune si care poate fi servita cu placere alaturi de cafea... Inspiratie mi-a fost James Martin.

 

INGREDIENTE

  • 130 g unt la temperatura camerei
  • 100 g melasa
  • 100 g miere sau sirop agave
  • 100 g zahar brut
  • 200 ml lapte
  • 200 g faina alba
  • 70-80 gr fulgi de ovaz
  • 1 praf de sare
  • 3 oua mari
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 lingura ghimbir pudra
  • 1 lingura amestec de anason, nucsoara, cuisoare (eu am folosit doar nucsoara)
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Parkin:

Se pune intr-o craticioara untul, melasa, mierea, zaharul si laptele. Punem craticioara pe foc si lasam pana untul s-a topit si zaharul s-a dizolvat. Sa nu dea in clocot si nici foarte fierbinte sa nu fie compozitia. Daca este necesar o mai lasati putin la racit pana devine doar calduta.

Intr-un bol se amesteca faina,fulgii de ovaz lasati intregi sau usor macinati, praful de copt, bicarbonatul si toate mirodeniile. Peste ingredientele uscate se adauga compozitia facuta anterior si se amesteca cu telul pana se incorporeaza ingredientele. Se adauga ouale si se amesteca din nou pana la incorporare. Va rezulta o compozitie moale, ceva mai groasa ca si cea de clatite...Cu ajutorul unei linguri punem din compozitie in tava de briose cu hartie pentru briose. Umplem briosele pe treisferturi, lasand loc si pentru crestere. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade si lasam aproximativ 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Le lasam sa se raceasca complet, eventual le putem depozita in cutii metalice si le servim. 

TIPS-URI

1

ca si ingrediente principale la aceasta reteta sunt melasa, fulgii de ovaz si ghimbirul...restul mirodeniilor se pot pune in functie de preferinte

2

dupa James Martin prajitura se poate servi cu sirop si inghetata de vanilie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Parkin" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Brioşe pentru cafea