Prajitura cu piersici, iaurt si frisca

de JulyCris in Prajituri, 17 Ian 2014 | 6591 vizualizari

 

Reteta vazuta la miremirc,(Postat de miremirc in Prajituri pe 14 Oct 2012) placuta si incercata de mine. Absolut minunata. Racoritoare,pufoasa si aerata.
Am urmat exact instructiunile,mai putin la zahar(am pus doar 80 de grame).Am vrut s-o fac mai light,dar tot dulce e.... Si mi-a mai ramas crema... Destula. N-am mai avut piscoturi ca mai faceam si in cealalta tava. Dublati cantitatea de piscoturi(parerea mea,no offence) si iese si a doua.

 

INGREDIENTE

  • 250 g piscoturi
  • 150 g almette cu smantana
  • 150 g zahar pudra(eu am pus 80 g)
  • esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 500 g iaurt cu piersici
  • 2 plicuri gelatina granule
  • 700 g compot piersici
  • 100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici, iaurt si frisca:

Tapetam o forma de chec cu folie alimentara. Piscoturile le trecem prin sucul stors din compot si cu ele tapetam marginile formei de chec. Taiem putin din fiecare piscot .


Gelatina o hidratam in 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o da in clocot.

Crema de branza cu smantana o amestecam cu zaharul pudra, adaugam apoi esenta de vanilie, iaurtul de fructe (cine doreste poate pune in iaurt, piersici din compot taiate marunt), gelatina topita si frisca batuta spuma.


Crema obtinuta o turnam in forma de chec tapetata cu piscoturi.Peste crema asezam din nou piscoturi. si dam la frigider de seara pana dimineata sau cel putin pentru 4 ore.


Rasturnam invers pe un platou.


Decor : piersicile din compot le taiem felii si le asezam pe prajitura.Frisca o mixam spuma tare si decoram prajitura cu ea, dupa cum doreste fiecare.



Crema ramasa,am pus-o intr-o craticioara,am rasturnat-o si decorat-o(topping de caramel si piersici),apoi am papat-o :) Buna si fara piscoturi...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici, iaurt si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Ina 1

18.01.2014, 13:43

place

JulyCris 1

18.01.2014, 14:20

Multumesc frumos!!!

diaconta 1

18.01.2014, 22:00

o combinatie care-mi este tare pe plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu piersici