Briose vanilate

de danamatei in Prajituri, 24 Iun 2012 | 3424 vizualizari

 

Trebuia sa fac ceva dulce pentru serbarea de sfarsit de an la gradi si tot cautand am dat peste aceste briose pufoase pe blogul lui Miha. Haideti sa vedeti ce a iesit ... :)

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 gr lapte praf
  • 350 gr faina
  • 2 pliculete praf copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 gr ciocolata alba
  • 5 linguri lapte
  • ornamente colorate
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose vanilate:

Se mixeaza bine untul cu zaharul, apoi se adauga ouale si se mixeaza dupa fiecare (eu am mai scapat si cate 2-3).


Separat amestecam faina cu laptele praf, un praf de sare, zaharul vanilat si praful de copt. Se adauga peste amestecul de unt si se amesteca bine. Se tapeteaza formele de briose cu hartiute. Punem copozitia cu lingura, umpland 3/4 din inaltimea hartiutei (cosuletul de hartie pt briose). Se coc la foc mediu cca 25-30 min.


Cat se racesc punem ciocolata impreuna cu laptele la topit la bain-marie. Se ia briosa rece si se scufunda cu partea de sus in ciocolata topita, se scurge bine, apoi se presara ornamentele colorate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose vanilate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

danamatei 1

29.09.2013, 16:09

multumesc mult. Pupici

diaconta 1

28.09.2015, 08:55

La multi ani!!!

miki_a 1

28.09.2015, 09:10

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Briose perfecte.