Briose vanilate

de danamatei in Prajituri, 24 Iun 2012 | 3236 vizualizari

 

Trebuia sa fac ceva dulce pentru serbarea de sfarsit de an la gradi si tot cautand am dat peste aceste briose pufoase pe blogul lui Miha. Haideti sa vedeti ce a iesit ... :)

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 gr lapte praf
  • 350 gr faina
  • 2 pliculete praf copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 gr ciocolata alba
  • 5 linguri lapte
  • ornamente colorate
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose vanilate:

Se mixeaza bine untul cu zaharul, apoi se adauga ouale si se mixeaza dupa fiecare (eu am mai scapat si cate 2-3).


Separat amestecam faina cu laptele praf, un praf de sare, zaharul vanilat si praful de copt. Se adauga peste amestecul de unt si se amesteca bine. Se tapeteaza formele de briose cu hartiute. Punem copozitia cu lingura, umpland 3/4 din inaltimea hartiutei (cosuletul de hartie pt briose). Se coc la foc mediu cca 25-30 min.


Cat se racesc punem ciocolata impreuna cu laptele la topit la bain-marie. Se ia briosa rece si se scufunda cu partea de sus in ciocolata topita, se scurge bine, apoi se presara ornamentele colorate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose vanilate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

danamatei 1

29.09.2013, 16:09

multumesc mult. Pupici

diaconta 1

28.09.2015, 08:55

La multi ani!!!

miki_a 1

28.09.2015, 09:10

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu Finetti si ness