Briose..."dulcele" meu favorit

de diaconta in Dulciuri, 12 Mar 2011 | 3584 vizualizari

 

Mai simplu de atat nu se poate,probabil asta e motivul pentru care sunt indragostita de briose,fie ele simple,dulci,sarate,cu orice fel de umplutura ori glazura.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt
  • 250 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 3 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • afine
  • dulceata de merisoare salbatice

Pentru jeleu: sirop de zmeura si tort jelee rosu.  

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose..."dulcele" meu favorit:

Untul moale se amesteca cu zaharul pana cand se topeste zaharul.Se adauga pe rand cele trei oua,avand grija ca fiecare sa fie incorporat in momentul in care il adaugam pe urmatorul.Adaugam faina,praful de copt si aromele.


In tava de briose,punem in fiecare forma cate o lingura de compozitie,apoi punem in mijloc afine sau dulceata.Eu am pus din ambele.Acoperim cu putina coca.


Se pun in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.


Deasupra am pus jeleul de zmeura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose..."dulcele" meu favorit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (76)

gaby_duceag 1

19.03.2011, 08:37

toate-s realizabile

diaconta 1

19.03.2011, 11:25

ce fata buna te-ai facut Gaby

adry88 1

09.06.2011, 15:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello