Brosa belgiana - Cougnolle (ou cougnou)

de Catalina L in Dulciuri, 6 Dec 2016 | 586 vizualizari

 

Cougnou, de asemenea, numit cougnole în anumite regiuni sau pâinea lui Isus, este un produs de patiserie tipic din Belgia și din nordul Franței consumat în perioada Sfantul Nicolae pana la Crăciun.
Forma acestei brioșe amintește copilul Isus înfășurat. Poate avea de asemenea forma specială a unui copil cu două capete.
Este de obicei, oferita copiilor în dimineața de Crăciun, însoțită de o cană de ciocolată caldă.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/briosa-belgiana-cougnolle-ou-cougnou.html

 

INGREDIENTE

  • 600 -700 gr de faina
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • 25 cl de lapte caldut
  • 2 oua
  • 100 gr de zahar
  • 170 gr de unt moale
  • stafide
  • zahar perlat
  • 1 galbenus de ou +1 lingurita de lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brosa belgiana - Cougnolle (ou cougnou):

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul .


In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, ouale si sarea.


Amestecati si incorporati laptele caldut. Cand am integrat laptele, punem untul moale (nu topit) si framantam cca. 10-15 minute. (am adaugat un pic de faina)


Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.


Se degazează aluatul rapid si se incorporeaza stafidele.


Impartiti aluatul in cate bucati de briosa vreti sa faceti ( eu am facut o briosa mare si 2 mai mici).


Fiecare bucata se-mparte in 2- cu o jumatate facem forma corpului, cealalta jumatate o impartim in 2 si facem 2 bile (capetele).


Le unim pentru a forma briosa. Le punem pe o tava acoperita cu hartie de copt.


Alta metoda : modelati aluatul in lungime, apasati aluatul si rasuciti-l pentru a forma capul rotund la cativa centimetri de fiecare capat.


Lasati-le sa creasca inca 30 de minute.


Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.


Se ung cu amestecul galbenus/lapte si se decoreaza cu zahăr perlat.


Coaceti in cuptorul incalzit timp de 30 minute.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brosa belgiana - Cougnolle (ou cougnou)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

08.12.2016, 20:46

Ce minunatie!

Rocsi 1

08.12.2016, 20:50

Imi place enorm!

Gherca Daniela 1

11.12.2016, 14:44

o bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta adanca cu mere si sos aromat