Brownies cappuccino

de Oana in Dulciuri, 1 Apr 2009 | 29498 vizualizari

 

Prajiturelele astea sunt chiar senzationale! Cu crema fina de branza, scortisoara si glazura de ciocolata! Mmmm…Dupa ce le-am descoperit, m-am indragostit de ele!
Reteta by Natalia

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 120 g ciocolata amaruie, rupta bucatele
  • 85 g unt, taiat bucatele
  • 1 lingurita ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
  • 3/4 pahar cu zahar
  • 1 fiola de esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 1/2 pahar cu faina
  • un virf de cutit de sare
  • 1/2 pahar de miez de nuca, taiata bucatele
  • Crema:
  • 150 g crema de brinza Almette cu smintina (o cutie)
  • 40 g unt moale
  • 3/4 pahar zahar pudra, cernuta
  • 1/2 fiola de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Glazura:
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 20 g unt
  • 1/4 pahar frisca lichida
  • 2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingurita apa fierbinte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies cappuccino:

Se incinge cuptorul si se tapeteaza o tava cu hartie de copt ( 20×20 cm). Eu am facut cantitate dubla, asa ca tava mea e mai mare :) Se topesc la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana compozitia devine omogena. Apoi se incorporeaza zaharul si esenta de vanilie. Se adauga pe rand ouale si se bate compozitia cu mixerul pana devine lucioasa. Se amesteca faina si sarea in ploaie, amestecandu-se incet, apoi se adauga miezul de nuca. Aluatul se intinde cu o lingura in tava si se coace 25 de minute. Apoi se scoate si se lasa la racit.

Pentru crema, branza se bate cu mixerul pana devine pufoasa, apoi se adauga zaharul pudra, vanilia si scortisoara si se mai bate cateva minute. Crema se unge peste blat si se lasa la rece 1-2 ore.

Pentru glazura, se topesc ciocolata, frisca, nessul dizolvat in apa si untul, amestecand incontinuu, pana glazura devine omogena. Se raceste la temperatura camerei. Se unge glazura peste crema si se pune iar prajitura la rece 3 ore.

Se taie apoi patratele si se scoate din tava. Noi n-am asteptat atat de mult, am taiat-o mai repede :), deja incepe sa se goleasca platoul :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies cappuccino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

elena1988 1

04.03.2011, 16:32

claudiaO 1

05.12.2013, 16:30

este cea mai buna prajitura ever garantat - o faci odata si apoi o faci de cate ori ai ocazia; si nu este deloc dificil de facut.
Draga Miha, am gasit reteta prima oara pe site-ul tau si asa cum bine ai scris acolo" este pe masa la fiecare aniversare"-mare dreptate ai avut

claudiaO 1

05.12.2013, 16:31

eu nuca pun mai multa...cca 250-300 gr

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert bomboane Raffaello
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 29

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!