Brownies cappuccino cu mascarpone

de ela in Prajituri, 3 Feb 2012 | 5818 vizualizari

 

am cumparat de 3ori almette pana am ajuns sa fac prajitura asta...am vazut-o la Oana(parca era preferata lui Catalin:))) apoi la Miha si am inteles ca este o reteta tradusa de Natalia ...o prajitura de vis,delicoasa...am adaugat doar crema mascarpone.si am pus mai putin unt la crema si am pus doua cutii de almette in loc de una..merita facuta

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 120 g ciocolata de menaj neagra
  • 85 gr unt moale(lasat la temperatura camerei cateva ore)
  • 1 plic nes de 1,8gr brasero dizolvat in 1/2lingurita apa fierbinte
  • 3/4 pahar zahar
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 2 oua
  • 1/2 pahar faina
  • un praf de sare
  • 1/2 pahar miez nuca taiat marunt
  • CREMA
  • 300gr crema de brinza Almette cu smintina (2cutii)
  • 150gr crema mascarpone
  • 20gr unt moale
  • 3/4 pahar zahar pudra(eu am pus jumatate din cantitate zahar pudra cu gust de vanilie de la dr Oetker)
  • 1/2 fiola de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • GLAZURA:
  • 80 g ciocolata de menaj
  • 20 g unt
  • 1/4 pahar frisca lichida
  • 2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingurita apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies cappuccino cu mascarpone:

Punem intr-o craticioara ciocolata si nessul dizolvat,apoi adaugam untul si lasam sa se topeasca totul,apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam bine apoi punem treptat ouale si batem bine cu mixerul .Punem faina si sarea si amestecam usor cu o lingura de lemn iar la urma adaugam nucile,omogenizand bine compozitia.


Tapetam o forma termorezistenta(a mea este 23x23cm) in care turnam aluatul si nivelam cu lingura de lemn.Dam la cuptorul preincalzit aproximativ 25minute,depinde de cuptor.Scoatem si lasam sa se raceasca.Va fi un blat mai tare,gen biscuiti care se va inmuia dupa cateva ore dupa ce a fost uns cu crema.


Crema:Batem crema de branza cu zaharul pudra,adaugam apoi untul moale, crema mascarpone,vanilia si scortisoara,omogenizand bine.


Dam jos hartia de copt de pe fundul blatului si il punem inapoi in tava.Ungem blatul cu crema si dam la rece 1-2ore.


Intre timp pregatim glazura:topim ciocolata intr-o craticioara impreuna cu frisca lichida si nessul dizolvat,apoi adaugam untul si mai lasam pana s-a topit totul.Lasam sa se raceasca putin la temperatura camerei apoi punem glazura peste crema si dam la rece cateva ore.


Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa,ca sa se taie frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies cappuccino cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (76)

ela 1

05.02.2012, 15:55

Alina este delicioasa

simo_brkic 1

06.02.2012, 01:47

yammmmmmmmmmmmmm am adaugato la favorite si sper in curand sa o fac

ela 1

06.02.2012, 13:09

Simo,merita facuta,eu o aveam in plan de multa vreme si imi pare rau ca nu am facut-o mai devreme caci este delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Brownies cappuccino