Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Reteta am gasit-o la Miha( care o are de la Natalia cum am inteles)...multumesc Miha draga mea...toata lumea dupa ce a mancat-o a cerut-o si a doua oara...e pe lista...eu i-am pus nuca caramelizata...e o nebunie aceasta prajitura.....
Blatul :
Am topit la foc mic intr-un ibric, untul si in el ciocolata apoi nessul pe care l-am dizolvat inainte. Am adaugat apoi zaharul si vanilia.
Am adaugat ouale pe rand si am mixat foarte bine. Punem faina si apoi sarea amestecand foarte usor.
Am pus intr-o forma de Jena( 20/30) si am copt pana s-a rumenit( in jur de 25 de min la 180 grade).
Nucile le-am pus la cuptor pentru 10 minute apoi le-am caramelizat. Le-am lasat la racit.
Am preparat crema:
Am amestecat la mixer untul si crema de branza, apoi zaharul pudra si vanilia.( eu am scos scortisoara din reteta, caci nu-mi place decat in placinta cu mere).
Pe blatul copt si racit am intins nuca caramelizata.
Deasupra am pus crema de branza.
Am dat la rece fix o ora si intre timp am pregatit glazura.
Glazura se prepara in felul urmator:
Topim intr-un vas, ciocolata, untul, frisca si nessul dizolvat amestecand continuu pana la omogenizare. Lasam sa se raceasca si apoi o intindem peste crema: Eu am lasat-o peste noapte la rece. A doua zi a fost mai mult decat perfecta.
Preparati aceasta prajitura delicioasa, merita din plin.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult