Brownies Cappucino cu nuca caramelizata

de RuxyRux in Prajituri, 5 Sep 2011 | 5911 vizualizari

 

Reteta am gasit-o la Miha( care o are de la Natalia cum am inteles)...multumesc Miha draga mea...toata lumea dupa ce a mancat-o a cerut-o si a doua oara...e pe lista...eu i-am pus nuca caramelizata...e o nebunie aceasta prajitura.....

 

INGREDIENTE

  • Blat:  
  • 120 g ciocolata amaruie 
  • 85 g unt
  • 1 lingurita ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
  • 100 g zahar
  • 1 plic de vanilie
  • 2 oua
  • 1/2 cana faina
  • un virf de cutit de sare
  • 1/2 cana de miez de nuca
  • o canita de zahar pentru caramel
  • Crema:
  • 150 g crema de branza Almette cu smantana
  • 40 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic vanilie
  • Glazura:
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 20 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies Cappucino cu nuca caramelizata:

Blatul :

Am topit la foc mic intr-un ibric, untul si in el ciocolata apoi nessul pe care l-am dizolvat inainte. Am adaugat apoi zaharul si vanilia.

Am adaugat ouale pe rand si am mixat foarte bine. Punem faina si apoi sarea amestecand foarte usor.

Am pus intr-o forma de Jena( 20/30) si am copt pana s-a rumenit( in jur de 25 de min la 180 grade).

Nucile le-am pus la cuptor pentru 10 minute apoi le-am caramelizat. Le-am lasat la racit.

Am preparat crema:

Am amestecat la mixer untul si crema de branza, apoi zaharul pudra si vanilia.( eu am scos scortisoara din reteta, caci nu-mi place decat in placinta cu mere).

Pe blatul copt si racit am intins nuca caramelizata.

Deasupra am pus crema de branza.

Am dat la rece fix o ora si intre timp am pregatit glazura.

Glazura se prepara in felul urmator:

Topim intr-un vas, ciocolata, untul, frisca si nessul dizolvat amestecand continuu pana la omogenizare. Lasam sa se raceasca si apoi o intindem peste crema: Eu am lasat-o peste noapte la rece. A doua zi a fost mai mult decat perfecta.

Preparati aceasta prajitura delicioasa, merita din plin.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies Cappucino cu nuca caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

06.09.2011, 22:11

Adica a doua oara...si noi n-am apucat sa gustam ...ca am fost pa

cocineraviajera 1

13.10.2011, 20:31

O trec la favorite, ca suna a ciocolata si e pe gustul meu.

RuxyRux 1

19.10.2011, 21:07

Chiar merita...multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si fistic