Brownies cu nuca si caramel

de xana in Prajituri, 6 Iul 2014 | 13602 vizualizari

 

Pe data de 4 luna aceasta, am implinit 1 an alaturi de voi, oameni harnici si minunati! Nu am avut timp sa postez reteta atunci. Uitandu-ma la prima reteta pe care am postat-o pe Bucataras.ro, imi dau seama cat m-ati inspirat si m-ati ajutat sa evoluez! >:D

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 120 gr nuci
  • 220 gr margarina sau unt
  • 120 gr zahar
  • 100 gr zahar brun
  • 4 oua mari
  • 170 gr faina
  • 150 gr caramele cu lapte
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • esenta de vanilie
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies cu nuca si caramel:

Cca 250 de grame din cantitatea de ciocolata rupta bucatele, o punem pe baie de aburi impreuna cu margarina(sau untul) si un praf de sare. Amestecam din cand in cant pana se topesc apoi lasam 5 minute la racit.

Zaharul si ouale intregi, le mixam la viteza mare timp de trei minute. Adaugam apoi esenta de vanilie si ciocolata topita si amestecam cu un tel sau cu o spatula. Punem si faina cu praful de copt si omogenizam.

Intr-o tava mai inalta(de cca 23x23cm), cu hartie de copt, turnam cam 3 sferturi din compozitie si dam la cuptorul pre-incalzit la 180 de grade pentru 20 de minute.

Intre timp, punem frisca si caramelele pe foc si amestecam mereu pana se topesc, apoi le luam de pe foc. Adaugam jumatate din nuca macinata(dar nu marunt, lasam si bucatele mai mari de nuca) si omogenizam.

Restul de ciocolata se taie in cubulete mici iar restul de nuca se prajeste pana se rumeneste usor.

Scoatem blatul din cuptor si turnam caramelul cu nuca deasupra si il intindem cu ajutorul unei spatule pe toata suprafata blatului. Turnam si restul compozitiei de blat si terminam cu bucatelele de ciocolata si nucile prajite.

Dam la cuptor pentru 25 de minute. Mi-au iesit 14 brownies.

Sunt nemaipomenit de bune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de nuci