Bruschette cu salata de vinete

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2013 | 23784 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Bruschette avem nevoie de:
  • 4 felii de paine (sau atatea cate doriti sa obtineti)
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • Pentru salata de vinete:
  • 1/2 kg de vinete
  • 2 cepe potrivite
  • patrunjel proaspat
  • 1-2 catei de usturoi
  • ardei gras rosu
  • 2-3 linguri cu suc de lamaie
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • condimente: un praf de chili, unul de piper, o lingurita de chimen, sare, coriandru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschette cu salata de vinete:

Prajim feliile de paine in cuptor, atat cat sa devina aurii. Le frecam cu un catel de usturoi zdrobit, pentru o aroma mai puternica, iar apoi le ungem cu ulei de masline. Vinetele tocate le amestecam impreuna cu condimentele, ceapa tocata si patrunjelul maruntit, usturoiul tocat bine, sucul de lamaie si uleiul de masline.  (Eu am mixat separat vinetele si ceapa, pentru ca aceasta din urma sa fie cat mai fina). Potrivim de gust cu sare si piper, daca mai este necesar. Ornam feliile de paine prajita cu salata de vinete si ardei gras taiat in cuburi mici. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschette cu salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu cascaval si chimen